Mobirise Web Page Builder

COACHING

“En de tijd brak aan dat het risico om in de knop te blijven, pijnlijker was dan het risico om tot bloei te komen…” - Anaïs Nin

Coaching volwassenen

VOLWASSENEN

“Ontdek de kracht van kwetsbaarheid en de kwetsbaarheid van kracht…” - Esther

Probeer jezelf niet langer te veranderen, maar leer echt te zijn wie je werkelijk bent...Dit is de basis voor onze coaching. In een rustige, natuurlijke omgeving in onze Kota gaan we samen kijken naar blokkades die ontstaan zijn (vaak vanuit angst of onzekerheid) en hoe je daar anders mee om kunt gaan. Als je begrijpt waarom je doet wat je doet, kan je dit veranderen en wordt de weg vrijgemaaakt om dichter bij jezelf te komen. Er worden praktische oefeningen vanuit Mindfullnes aangereikt. Deze aandachttraining brengt je dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven.
Je aanvaardt de situatie zoals die is en creëert zo ruimte om problemen van een andere kant te bekijken. Door dit proces te trainen, leef je intenser, meer vanuit het NU en kun je tegelijkertijd makkelijker ontspannen.
Er zijn vele praktische en concrete werkvormen die heel goed toe te passen zijn in het dagelijks leven. Verder krijg je handvatten mee in de vorm van "beelden", die we in een boekje zetten. Zo kan er ook thuis mee doorgewerkt worden.

We gebruiken in onze coaching ook onze prachtige klankschalen en onze lieve IJslandse paarden worden soms ook ingezet om te verhelderen wat er speelt.
Onze coaching is gericht op het echt ervaren van wie je in de kern bent, zodat de "muurtjes" die mensen opbouwen weer afgebroken kunnen worden…


vlinderles

VLINDERLES VOOR KINDEREN

Bij deze kindercoaching wordt gebruik gemaakt van het beeld van de drie fases in de ontwikkeling van een vlinder. De rups, cocon en de uiteindelijke vlinder. Bij de rups kijken we naar belemmeringen, blokkades, angsten en onzekerheden van nu. Bij de vlinder kijken we naar alles dat al in het kind aanwezig is, maar nog niet naar voren kan komen door blokkades. Hier werken we naar toe. Naar de echte kern van het kind, zodat het zich vrij mag voelen om te zijn wie het echt is. De cocon staat symbool voor het proces hiernaar toe. Het “werk” dat we samen gaan doen om bij de kern te komen en alles los te laten dat niet meer nodig is. Er wordt tijdens deze vlinderlessen regelmatig gekeken naar de drie symbolen om te zien hoe ver het kind is. Zo geeft het een duidelijk beeld, maar ook houvast. De vooruitgang wordt op deze manier zichtbaar. Er wordt gebruik gemaakt van diverse technieken; gesprekken, rollenspel, lichaamswerk, en Mindfulness voor kinderen. Veel kinderen hebben moeite met concentreren. Ze piekeren omdat ze zich zorgen maken over van alles. Ze hebben ook moeite met ontspannen, en zelfs soms met slapen. Door de vele prikkels is het heel druk in hun hoofd en raken ze vermoeid of zelfs gefrustreerd. Ook kinderen “moeten” al heel veel. Ze hebben zelf vaak een hoge lat, zowel op school als bij hobby’s of sporten. Met Mindfulness leer je kinderen zichzelf tot rust te brengen, te stoppen met piekeren, te vertrouwen op kwaliteiten in zichzelf en zich staande te houden in onze veeleisende maatschappij. Er is veel ervaring met Hoog sensitieve kinderen, kinderen met stoornissen in het autistisch spectrum, waaronder ADHD en ADD, door het werken in het Basisonderwijs. Al willen wij kinderen juist niet in deze “hokjes” stoppen, want ieder mens is uniek…

Er worden tijdens de lessen oefeningen gedaan waarbij duidelijke beelden worden gemaakt, vaak zelfs letterlijk in een tekeningetje in hun eigen “Vlinderboekje” zodat het kind “handvatten” krijgt om te gebruiken in diverse situaties. Hierdoor blijft de oefening beter “hangen” en wordt het beter toepasbaar. Soms wordt ook het contact met onze paarden ingezet bij de coaching.

coachen met paarden

COACHEN MET PAARDEN


Paarden zijn wie ze zijn. En laten jou zien wie JIJ bent...

We zetten onze lieve IJslandse paarden; Faxi, Joewie en onze Shetlander Vlinder, in bij deze coaching omdat zij onderliggende processen snel zichtbaar kunnen maken en verduidelijken doordat zij zo sensitief zijn.

Zij oordelen niet en reageren direct met hun lichaamstaal op non-verbale communicatie. Kortom contact vanuit het hart… 

Kota
Coachen met paarden
Vlinderles

CONTACT FORMULIER

Dank U voor uw bericht

Kijk ook voor het laatse nieuws op: