Web Page Generator

KLANKSCHALEN

Wij verkopen mooie, handgemaakte klankschalen uit diverse streken in Nepal, zelfs uit het Mustanggebied. Ze zijn door onszelf geselecteerd en hebben allemaal een mooie, diepe klank die een lange tijd aanhoudt en goed voelbaar is. We verkopen diverse typen, en maten, gegraveerd en ongegraveerd. Ook hebben wij een aantal antieke en therapeutische schalen in ons assortiment. We zijn speciaal op zoek gegaan naar de zogenaamde "Moonbowls", schalen die alleen met volle maan gemaakt worden, waardoor ze een mooie energie meekrijgen. Ook dit is gelukt, dus onze zoektocht door Nepal is meer dan de moeite waard geweest.... 

PRODUCTINFORMATIE

HET VERVAARDIGEN VAN KLANKSCHALEN
Het maken van klankschalen is een eeuwenoud proces dat van generatie op generatie is doorgegeven in de Himalaya. Elke klankschaal wordt zorgvuldig in de juiste vorm gehamerd, waarbij diverse stadia doorlopen worden om de juiste vorm en een zuivere toon te verkrijgen. In dit proces worden eerst de verschillende metalen (koper, tin, ijzer, lood, goud en zilver) gesmolten in een oven. Koper en tin worden samen brons en vormen de hoofdbestanddelen voor de bronzen schalen, met soms zeer kleine percentages van de andere metalen, afhankelijk van het soort schaal. Het gesmolten metaal wordt dan uit de oven gehaald en in een mal gegoten, waarna er schijven van worden gesneden van verschillende diameters en diktes, die dan verder bewerkt kunnen worden. Daarna worden de schijven met de hand gehamerd in de gewenste vorm en grootte. Een stuk of vijf schijven worden eerst op elkaar gelegd en in de oven verhit tot roodgloeiend, waarna ze met behulp van een komvormige mal gehamerd worden. Dit lukt alleen als het metaal roodgloeiend is, want als het teveel afkoelt wordt het broos en kunnen er scheuren ontstaan, waardoor de schaal onbruikbaar wordt. Nadat de schalen hun grove vorm hebben begint het fijne proces van afwerking. In dit stadium krijgt elke schaal haar eigen vorm en grootte, en nogmaals komt er veel fijn hamerwerk aan te pas, dus moet de schaal opnieuw roodgloeiend verhit worden om dan

exact de juiste vorm en klank te krijgen. Hierna worden de schalen stuk voor stuk van buiten en van binnen geschuurd en gepolijst, en eventueel met beitels bewerkt voor de prachtige gravures.

DE WERKING VAN KLANKSCHALEN
Klankschalen brengen een zuivere, diepe klank voort met harmonische boventonen die een lange tijd aanhoudt. Naast de mooie klanken, is het geluid ook duidelijk te voelen in het lichaam, zonder dat je erin hoeft te geloven of er iets voor hoeft te doen. De schalen doen gewoon hun werk…Ze staan ook bekend om hun helende eigenschappen. Alle energie, dus ook geluid, is trilling. Wij bestaan voor ongeveer 70% uit water en omdat water makkelijk in beweging te brengen is en water in staat is om informatie op te slaan, is het heel makkelijk voor ons lichaam om mee te resoneren. De klankschalen werken diep door en kunnen helpen bij het stimuleren van onze creativiteit, wilskracht en vertrouwen. Ook kunnen ze helend zijn in het loslaten van emoties en blokkades en de verwerking hiervan. De klankschalen zenden een krachtige en pure resonantie uit. Met meerdere klankschalen, die samen resoneren, ontstaat er een prachtig “Klankenbad”…

HET ASSORTIMENT KLANKSCHALEN

Onze klankschalen variëren in prijs, verkrijgbaar vanaf €30,-

Klankschaal

GEGRAVEERD

Deze klankschalen zijn echte kunstwerken, met prachtige gravures van Boeddha's en Tibetaanse symbolen. Deze handgemaakte gravures zijn sierlijk aangebracht met beitels en geven een extra dimensie aan de klankschaal. Deze schalen hebben we in allerlei soorten en maten.
We hebben zelfs schalen tot 8 kg in ons assortiment! Dit is een zeer arbeidsintensief proces, want hoe groter de schaal, hoe meer gravures er nodig zijn. Deze enorme schalen zijn zogenaamde “Fullbody-schalen”. In deze schalen kan je staan waardoor de trilling door het hele lichaam te ervaren is. De grote schalen (zelfs tot 10 kg) zijn ook op bestelling leverbaar, zo kan er voor een gewenste afbeelding gekozen worden.

Klankschaal

MOONBOWLS

Dit zijn schalen die alleen tijdens Volle maan worden gemaakt en slechts door één persoon. Ze worden gemaakt op een plek waar het licht van de maan de schaal volledig kan bereiken. Als het bewolkt is tijdens volle maan, wordt het vervaardigen van deze schalen uitgesteld tot de volgende maand. Degene die de schaal maakt, start met een reinigingsritueel, de nagels worden geknipt, het haar wordt gewassen, en er wordt pas gestart met het vervaardigen van de schaal als het lichaam schoon, rustig en ontspannen is. Deze schalen bestaan uit de volgende metalen die corresponderen met onze 6 planeten:
1. Koper- Venus |  2. Tin- Jupiter | 3. Zink- Uranus |  4. IJzer- Mars | 5. Lood- Saturnus |  6. Goud- Zon
7. Zilver- Maan
Hierdoor hebben deze schalen een extra zuivere energie meegekregen. Deze schalen zijn lastig te vinden doordat er niet zo veel van zijn. Alleen deze “Moonbowls” hebben een dubbele ring aan de binnenkant op de bodem.

Klankschaal

MOONBOWLS MET GOUD

Zie beschrijving onder 'moonbowls'

Deze schalen zijn aan de binnenkant voorzien van een prachtige gravure die met echt bladgoud bedekt is. Dit zijn de meest exclusieve schalen in ons assortiment. Van goud is ook bekend dat het de energiecentra in balans kan brengen. Het richt zich voornamelijk op het in evenwicht brengen van het energieveld tussen het derde oog (6e chakra) en de kruin (7e chakra), voor “meer gewaar zijn” en intuïtie. Het werkt ook balancerend op de liefde in het hartcentrum. Mensen in het oude Egypte maakten gebruik van goud om de levenskracht aan te wakkeren en om het trillingsniveau op alle niveaus te verfijnen. Goud wordt tegenwoordig veel gebruikt in de medische praktijk, vanwege de zuiverheid (bevat geen gifstoffen). Het is een energiegenerator en het verwijdert opstoppingen met haar vermogen om de lichaamsenergie te versterken, te vermeerderen en te geleiden. 

Klankschaal

MUSTANG SCHALEN

Mustang is het hoogstgelegen gebied van Nepal dat aan Tibet grenst. Dit gebied is zeer lang ontoegankelijk gebleven en afgesloten geweest voor toerisme. Hierdoor is dit het meest authentieke gebied van Nepal. De klankschalen die we hiervandaan hebben gehaald getuigen nog echt van het oude vakmanschap dat nooit verloren is gegaan. Dat is te merken aan de volle, doordringende klanken die deze schalen voortbrengen.

Klankschaal

ANTIEKE SCHALEN

Dit zijn de echte oude klankschalen die zeer moeilijk verkrijgbaar zijn.
Vandaar dat we er niet zo veel van hebben in ons assortiment.

Klankschaal

THERAPIE SCHALEN 

Deze antieke schalen zijn in Nepal speciaal geselecteerd op hun klank en trilling. Deze schalen zijn het meest krachtig in hun werking en zuiver van toon. Deze sensatie is voelbaar door het hele lichaam. Hierdoor zijn ze zeer geschikt om mensen mee te behandelen als therapie, voor zowel geestelijke als fysieke klachten. Het is erg lastig om deze schalen te vinden omdat ze zeldzaam zijn.

ACCESSOIRES

Klopper medium vilt rood | € 15,00
Deze klopper geeft een mooie, zachte aanslag.
Klopper groot vilt rood | € 17,50 
Deze klopper geeft een mooie, zachte aanslag.
Aanstrijkstokken met leer luxe | € 17,50 
Een houten stok geeft een scherpe begintoon; als je liever een zachtere, langdurige toon wilt, is het beter om een stok te gebruiken die met leer is bekleed.
Aanstrijkstokken met leer klein | € 5,00 
Aanstrijkstokken met leer medium | € 10,00

Kussentjes 

De klankschalen kunnen hierop worden neergezet zodat de schalen niet beschadigen aan de onderkant. Ook zorgt een kussentje ervoor dat de klankschaal op de grond gezet kan worden om aan te slaan zonder dat de klank resoneert.

Kussentje klein € 5,00 | Kussentje medium € 7,00 | Kussentje groot € 9,00