https://mobirise.com/

SIERADEN EN GIFTS

We verkopen naast onze klankschalen mooie pure
en tijdloze producten uit de Himalaya.
Stuk voor stuk bijzondere spullen met een verhaal…


HIMALAYAN HEART CADEAUBON

Met deze bon kan er iets moois uitgezocht worden uit ons assortiment, en is ook inwisselbaar voor een fijn, ontspannend Klankenbad in onze Kota... De waarde van de bon kunt u zelf bepalen. De bon is een jaar na aankoop geldig en is niet inwisselbaar voor geld. 

Tingsha's

TINGSHA’S

Dit zijn kleine Tibetaanse handcimbalen. Ze roepen op om bewust te worden, goed te bedenken wie we zijn en onze prioriteiten te herkennen in deze turbulente en vaak veranderlijke wereld. Ze hebben een mooie zuivere en galmende klank die diep doordringt. Tingsha’s worden gebruikt tijdens meditatie, om de aandacht erbij te houden Ook zijn ze een vast onderdeel bij Feng shui (het harmoniseren van woon- en werkplekken), het reinigen van ruimtes en lichamen, genezing en op gelijk niveau brengen van energie.

Je kunt de twee schijfjes tegen elkaar aanslaan, om een prachtig heldere hoge toon te maken, die lang blijft hangen, de atmosfeer zuivert en een buitengewoon gevoel van stilte oproept. De sprankelende toon van een Tingsha resoneert meteen in ons hart. De gietvorm kan versiering aan de bovenkant hebben – meestal met draken, de mantra; Om Mani Padme Hum, de acht Tibetaanse voorspoedsymbolen of gewoon glad afgewerkt. Elke tingsha wordt apart gegoten in diverse metaallegeringen. 

Tingsha klein € 14,50

Tingsha medium € 17,50

Tingsha groot € 24,50

De meeste cimbalen zijn gemaakt van brons, dat voornamelijk bestaat uit koper en tin, waaraan soms kleine hoeveelheden nikkel aan worden toegevoegd. Tingsha’s van een betere kwaliteit bevatten wel zeven of meer (tot wel twaalf) metalen waardoor ze een krachtige harmonische resonantie geven als ze worden aangeslagen.

KOSHI WINDGONG

Een windgong zorgt voor rust. Door de nauwkeurig afgestemde klankelementen ontstaat een spel van heldere, sprookjesachtige tonen. De boventonen gaan geleidelijk overheersen en worden zo de grondtoon, waardoor een opeenvolgende toonvolgorde ontstaat. De windgong (soms ook windorgel of wind chime genoemd) wordt vaak gebruikt bij muzikale ondersteuning zoals meditatie, healing en relaxing.

De Koshi chimes bestaan in verschillende klankkleuren, ieder met hun eigen specifieke "timbre": Terra, Aqua, Aria & Ignis

Koshi Windgong € 42,50Het geluid van de Koshi's horen?

Klik op de onderstaande links


Koshi Windgong
Mala's

MALA’S (ROZENKWARTS, BERGKRISTAL, AMETHIST, MALACHIET EN GROENE AGAAT)

Een Mala is eigenlijk een Boeddhistisch bidsnoer met 108 kralen, maar het is nu ook helemaal in om het als ketting of armband te dragen. De mala wordt gebruikt voor het reciteren of zingen van mantra’s. Het getal 108 is het ideale getal voor alle doeleinden. Het is belangrijk dat onze gedachten zuiver zijn tijdens het reciteren of zingen van de mantra. 

Rozenkwarts

ROZENKWARTS

is een kwarts variant. De kleur varieert van donker roze tot heel licht roze en is soms doorschijnend. Symboliek : Transformatie, evenwicht en creativiteit.

Rozenkwarts werkt voor lichaam en ziel rustgevend en herstelt het yin-yang-evenwicht in alle chakra's, maar werkt vooral op het hartchakra. De steen straalt een zachte liefdevolle energie uit en is daardoor ook heel geliefd bij kinderen. Het is een steen die innerlijke vrede en liefde voor jezelf kan bevorderen. Rozenkwarts bewerkstelligt een transformatie door het helen van oude emotionele pijn. Verder bevordert rozenkwarts de creativiteit.

Bergkristal

BERGKRISTAL

heeft een doorschijnende, transparante tot witte kleur. Symboliek : Evenwicht en helderheid.

De steen heeft een sterke helende kracht op velerlei gebied. Hij werkt op alle chakra's, reinigt de aura en brengt de energie in lichaam, ziel en geest weer in balans. Hij ondersteunt andere stenen door hun werking te versterken, te verzachten of evenwicht te brengen. Bergkristal geeft rust en helderheid in het denken, geeft geestelijke ontspanning en opent tijdens meditaties met name het kruinchakra om zo met je intuïtie en hogere zelf in contact te kunnen komen. Bergkristal beschermt op reis en beschermt tegen reisziekte.

Amethist

AMETHIST

heeft een kleur die varieert van licht lila tot donkerblauw-violet. Symboliek : Intuïtie, meditatie en onthechting.

Amethist past bij het voorhoofd- en kruinchakra. Het is een rustgevende steen die kan helpen bij slapeloosheid, hoofdpijn en migraine. Deze steen kan een positieve uitwerking hebben bij waanbeelden en alcohol- en drugsverslaving. De Amethist is een steen die intuïtie, helderziendheid en meditatie helpt bevorderen, ook geeft hij heldere dromen en versterkt gevoelens van vriendschap. 

Malachiet

MALACHIET

is donkergroen van kleur met lichtgroene belijningen. Symboliek : Evenwicht en transformatie.

De steen werkt stimulerend op alle chakra's met de nadruk op het hart- en keelchakra. Malachiet werkt kalmerend en rustgevend op de emoties en brengt evenwicht in moeilijke situaties. Helpt bij gewrichtspijn, diverse reumatische aandoeningen en stimuleert het immuunsysteem. Verder werkt de steen transformerend op de oude gedachtenpatronen, waardoor diepgewortelde emotionele blokkaden kunnen worden opgeheven en het zelfbewustzijn gestimuleerd word. Malachiet kan niet tegen warm water, zuren en ammoniak, dan wordt de steen dof.

Agaat

AGAAT 

heeft diverse tinten De kleuren van agaat kunnen verschillen van groen, paars, grijsbruin, geel, oranje, rood, bruin tot wit. Symboliek : Aarde en vruchtbaarheid.

Hij symboliseert de baarmoeder en werkt daardoor gunstig voor, tijdens en na de bevalling en bij problemen van de vrouwelijke organen, bovendien bevordert de agaat de vruchtbaarheid en het bewust worden van verborgen gevoelens, met name vanuit de prenatale periode en de jongste kindertijd. Hij heeft een rustgevend en enerverend effect op je stemmingen. De steen geeft een algemeen gevoel van veiligheid, schoonheid, ruimte en innerlijke rust. Hij stimuleert de spirituele groei vanuit de aardse oermaterie, waardoor de zonnekracht van de persoonlijkheid de kans krijgt zich te manifesteren. Door de kleuren en de vorm past deze steen bij de basischakra en werkt daardoor sterk aardend

SIERADEN

Ammonietenhangers, oorbellen en ringen | Kettingen van zoetwaterparels met diverse hangers (edelstenen, zilver, kokertjes voor tekstjes en ammonieten)
Mala’s met diverse hangers (edelstenen, zilver, kokertjes voor teksten en ammonieten) 

Sieraden
Sieraden
Sieraden
Sieraden
Sieraden
Sieraden
Sieraden
Sieraden

AFSCHEIDSSIERADEN


Afscheidssieraden met askokertje. In de kokertjes kan ook een klein briefje met een persoonlijke boodschap of mooie spreuk gestopt worden.

“Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering..” - Salvador Dali

Afscheids-sieraden
Afscheids-sieraden

DIVERSE GIFTS

Gifts
Gifts
Gifts

BOEDDHA'S

Prachtige handgemaakte Boeddha's bij Bodhiblad, gesneden uit Acaciahout. Iedere Boeddha is hierdoor uniek. De Boeddha zit of staat in Abhaya Mudra, dit betekent het terugsturen van Mara, dus beschermt tegen negatieve energie. Het hartvormige Bodhiblad is verwerkt vanwege de Bodhiboom waaronder de verlichting bereikt werd. Een mooi symbool...
Ze zijn verkrijgbaar in drie maten: klein 38 cm hoog en 30 cm breed, medium 52 cm hoog en 38 cm breed en groot 61 cm hoog en 49 cm breed.
Boeddha's klein € 69,00
Boeddha's medium € 109,00
Boeddha's groot € 139,00

Gifts

GIFTBAGS

Er zijn nu handgemaakte, Nepalese cadeau-zakjes bij ons verkrijgbaar, om het nog een tikje specialer te maken bij het geven...
Giftbags klein € 2,00
Giftbags groot € 3,50

Gifts
Gifts
Wierookhouder

WIEROOKHOUDERS LOTUS

Dit zijn mooie wierookhouders voor wierook in coontjes-vorm. Deze houders hebben aan de bovenkant een Lotusvorm die open- en dicht gedraaid kan worden. Er kan een wierookcoontje in, of een kaarsje. Wij verkopen natuurlijke wierook met medicinale kruiden uit de Himalaya zonder chemische middelen. Deze wierook is puur en gemaakt volgens een oude traditie in een klooster en is niet slecht voor de gezondheid.

Wierook

De Lotus staat symbool voor zuiverheid, puurheid, schoonheid en innerlijke groei. Deze symbolische betekenis is de ‘groei naar verlichting’ en zal vooral voortkomen uit het groeiproces van de bloem. De lotusbloem nestelt zich in de modder onder water en groeit dan heel krachtig naar het licht toe, waarna wij een prachtige bloem kunnen waarnemen op het water.
Wierookhouder lotus groot € 30,00
Wierookhouder lotus klein € 22,50

Wierook

WIEROOK HIMALAYAN ARTS EN KESANG

100% Natuurlijke wierook met medicinale kruiden, in coontjesvorm. Dit is gezonde wierook zonder chemicaliën.
Himalayan Arts wierook € 5,50
Kesang wierook € 6,50 (4 varianten)

Wierook

WIEROOK EN EDELSTEENTJES

Wij verkopen wierookstokjes van Himalayan Arts, dit is 100% natuurlijke medicinale wierook, en hierdoor niet schadelijk voor de gezondheid. Ook zijn er zakjes met kleine edelsteentjes (Berkristal, Amethist en Rozenkwarts) te koop bij de potten zodat de wierook goed kan blijven staan.
Himalayan Arts Wierook € 10,50 | stokjes
Zakjes Edelsteentjes € 6,50

Gifts

ANTIEKE POTTEN

Himalayan Heart heeft nu unieke antieke potten uit een Scheepswrak in ons assortiment...Deze potten dateren tussen 1500-1700 n. Chr. en zijn uit een scheepswrak gehaald bij Rachaburi in 1981. Er zitten zelfs hele kleine schelpjes op de potten vast. Prachtig om te zien en om bv. te gebruiken voor wierook...
Antieke potten € 89,00 | diverse maten

palo santo

PALO SANTO - HEILIG HOUT

Palo Santo (Heilig Hout) gebruik je net als wierook. Dit 100% zuivere hout heeft een heerlijke en zoete geur als het wordt aangestoken. Palo Santo wordt in Zuid-Amerika gebruikt bij rituelen en om negatieve energie te verwijderen, maar ook gewoon omdat het heerlijk ruikt. Er worden alleen takken gebruikt die op natuurlijke wijze van de bomen vallen. Het hout rijpt vervolgens 4-10 jaar voordat de magische geur vrijkomt en is Fair Trade.
Palo santo in cadeauzakje € 6,00

prayerflags

PRAYERFLAGS

Deze Originele Prayerflags uit Nepal hebben prachtige afbeeldingen met Mantra’s erop die door de wind meegenomen worden… Heel fijn bij je huis of in de tuin. Ze zijn van goede kwaliteit.
Prayerflags € 17,50

boeddha's

BOEDDHA’S

Deze prachtige, beschermende Boeddha’s zijn 3,5 cm hoog en heel verfijnd gemaakt. Door de grootte zijn ze gemakkelijk mee te nemen of bij je te dragen. Er zijn meerdere soorten verkrijgbaar.
Boeddha € 9,50

CD's

CD BUDDHIST CHANTS, TIBETAN INCANTATIONS en HIMALAYA

Op deze Cd’s staan mooie, voor het Westen toegankelijke mantra’s. Dit zijn klanken van kracht. In het Sanskriet wordt “Man” vertaald met gedachten en “Tra” met bescherming. De oorspronkelijke betekenis van Mantra is dan ook; dat wat onze geest beschermt. Mantra’s helpen ons met name om onze gedachtestroom tot rust te brengen. En ons hart te openen. Door Mantra’s te zingen, zuiveren we niet alleen onze geest, maar ook onze chakra’s.
CD Buddhist chants € 12,50
CD Tibetan Incantations € 12,50
CD Himalaya € 12,50

Boekenleggers

BOEKENLEGGERS VEER MET “GOUDEN DRIEHOEK”

Deze sierlijke boekenlegger staat prachtig in een boek. Aan de buitenkant van het boek hangen drie edelsteentjes ; Bergkristal, Rozenkwarts en Amethist. Zij vormen samen “De gouden driehoek”. Zij versterken in combinatie met elkaar; positieve energie, balans, liefde en ontspanning.
Boekenlegger € 7,50 

Himalayan Heart Cards

HIMALAYAN HEART- CARDS

Dit zijn kaartjes met een mooie spreuk erop met een bijpassend bedeltje, zodat de intentie blijft...Fijn om bij een bijzondere gebeurtenis cadeau te geven.
Himalayan Heart-card € 3,95

AMMONIETEN

Ammonieten behoren met hun opgerolde schelp tot de fraaiste fossielen. Het zijn de resten van een uitgestorven groep inktvissen. De moderne vormen van deze dieren hebben hun schelp binnenin, maar de ammonieten hadden hun schelp buiten het lichaam, net als de slakken van nu. De laatste ammonieten stierven zo’n 60 miljoen jaar geleden uit . Alleen hun harde fossielen schelpen kennen we nog. Ammonieten leefden 500 miljoen jaar geleden in de wereldzeeën en worden nu in woestijnen en gebergten over heel de wereld gevonden. Veel Ammonieten komen uit Marokko, en ook in de Himalaya zijn pikzwarte ammonieten gevonden. Wat eens de zeebodem was, zijn nu de hoogste bergen ter wereld…
Spirituele betekenis en werking: Ammoniet staat symbool voor tijdloze verbondenheid, het symbool voor elke sterke liefde- en vertrouwensvolle relatievorm.

Deze boodschap wordt zichtbaar bij het doorslijpen van dit fossiel… Ook staat het symbool voor de volledige cirkel en brengt je naar je kern. Ammoniet is een zeer aardende en krachtige genezer. Het bevat de wijsheid uit vervlogen tijden en werd lang geleden op het voorhoofd gedragen om het bewustzijn te activeren. Dit fossiel brengt de drager in zijn spirituele wezen tot voltooiing, is een krachtige karmische reiniger en ondersteunt bij incarnatie.
Ammoniet activeert persoonlijke kracht en overlevingsinstinct en zet negatieve energie om in een zacht vloeiende positieve spiraal. De steen helpt depressies te keren, stimuleert de stofwisseling en is goed bij osteomyelitis, botontsteking en oorsuizingen.

Ammonieten
Ammonieten
Ammonieten

EDELSTENEN

Edelstenen en kristallen zijn niet alleen prachtig om te zien maar zijn ook heel bijzonder en hebben ieder hun eigen werking. Wij verkopen diverse edelstenen, zowel in hart- of engelvorm, maar ook ruwe edelstenen en trommelstenen. Er zijn verschillende maten en kwaliteiten. Voor ieder wat wils.

Edelstenen
Edelstenen
Himalaya Zout

HIMALAYAZOUT SCRUBBLOK

Dit product wordt al eeuwen lang gebruikt en is 100% natuurlijk. Himalayazout werkt vitaliserend en het voelt heerlijk aan als de huid hiermee wordt gescrubd. Er zijn positieve ervaringen van mensen met psoriasis en het helpt cellulitis tegen te gaan.

Himalayazout is een bijzondere soort Haliet. Het is licht roze tot donker roze en soms zelfs rood van kleur. Dit is ongeveer 500 miljoen jaar geleden ontstaan, en is het oudste zout ter wereld. Himalayazout wordt in het Himalayagebergte gevonden. Na winning wordt het gewassen in water waarin steenzout is opgelost. Daardoor blijven alle mineralen en sporenelementen behouden. Van alle soorten zout is Himalayazout het meest zuiver omdat dit het minst verontreinigd is en de meeste mineralen bevat.
Himalayazout heeft een zuiverende, beschermende werking. Het helpt ongewenste gewoonten en vastgeroeste patronen te doorbreken. Blokkades kunnen letterlijk ‘oplossen’ dankzij meditatie met een brok Haliet of een positieve gedachte (affirmatie) op een papiertje onder een brok Haliet

Scrubblok hartvorm € 5,50 

Harten edelsteen

HARTEN (VAN DIVERSE EDELSTENEN)
“Een hart dat geeft, ontvangt..” – Tao te Ching

1-Rozenkwarts is een kwarts variant. De kleur varieert van donker roze tot heel licht roze en is soms doorschijnend. Symboliek : Transformatie, evenwicht en creativiteit.

Rozenkwarts werkt voor lichaam en ziel rustgevend en herstelt het yin-yang-evenwicht in alle chakra's, maar werkt vooral op het hartchakra. De steen straalt een zachte liefdevolle energie uit en is daardoor ook heel geliefd bij kinderen. Het is een steen die innerlijke vrede en liefde voor jezelf kan bevorderen. Rozenkwarts bewerkstelligt een transformatie door het helen van oude emotionele pijn. Verder bevordert rozenkwarts de creativiteit en de imaginatie.

2-Bergkristal heeft een doorschijnende, transparante tot witte kleur. Symboliek : Evenwicht en helderheid.
De steen heeft een sterke helende kracht op velerlei gebied. Hij werkt op alle chakra's, reinigt de aura en brengt de energie in lichaam, ziel en geest weer in balans. Hij ondersteunt andere stenen door hun werking te versterken, te verzachten of evenwicht te brengen. Bergkristal geeft rust en helderheid in het denken, geeft geestelijke ontspanning en opent tijdens meditaties met name de kruinchakra om zo met je intuïtie en hogere zelf in contact te kunnen komen. Bergkristal beschermt op reis en beschermt tegen reisziekte.

3-Amethist heeft een kleur die varieert van licht lila tot donkerblauw-violet. Symboliek : Intuïtie, meditatie en onthechting.

Amethist past bij het voorhoofd- en kruinchakra. Het is een rustgevende steen die kan helpen bij slapeloosheid, hoofdpijn en migraine. Deze steen kan een positieve uitwerking hebben bij waanbeelden en alcohol- en drugsverslaving. De Amethist is een steen die intuïtie, helderziendheid en meditatie helpt bevorderen, ook geeft hij heldere dromen en versterkt gevoelens van vriendschap. 

4-Labradoriet is een doorzichtige steen die voorkomt n de kleuren wit, geel en grijs met oplichtende kleuren als blauw-paars koper, rood-goud. Symboliek : Bescherming en inzicht.

Labradoriet is niet specifiek met een bepaalde chakra verbonden. Wel heeft Labradoriet een sterk afsluitend en beschermend effect tegen negatieve invloeden en zorgt er ook voor dat je eigen energie behouden blijft. Het is een rustgevende steen die emotionele uitbarstingen tempert. Hij dringt diep door in de ziel, heft psychische blokkaden op en bevordert de innerlijke wijsheid en intuitie, zodat er meer inzicht ontstaat omtrent de eigen spirituele ontwikkeling.

IJslichtje

IJSLICHTJES (HIMALAYAZOUT)

Deze lichtjes brengen een mooie, warme sfeer in je huis en geven de energie af van het kristal waarvan het is gemaakt. Het is een natuurlijk en eerlijk geschenk voor geliefden.
Himalayazout heeft een zuiverende, beschermende werking. Het helpt ongewenste gewoonten en vastgeroeste patronen te doorbreken. Blokkades kunnen letterlijk ‘oplossen’ dankzij meditatie met een brok Haliet of een positieve gedachte (affirmatie) op een papiertje onder een brok Haliet.
Hoort bij het hartchakra. Door de warmte van het kaarsje produceren de zoutkristallen negatief geladen ionen. Hierdoor compenseert het de positief geladen ionen, die ontstaan door elektrische apparaten, mobiele telefoons, sigarettenrook of beeldschermen.
 IJslichtje Himalayazout € 9,50

IJslichtje

IJSLICHTJES (ROZENKWARTS)

Rozenkwarts is een kwarts variant. De kleur varieert van donker roze tot heel licht roze en is soms doorschijnend. Symboliek : Transformatie, evenwicht en creativiteit.
Rozenkwarts werkt voor lichaam en ziel rustgevend en herstelt het yin-yang-evenwicht in alle chakra's, maar werkt vooral op het hartchakra. De steen straalt een zachte liefdevolle energie uit en is daardoor ook heel geliefd bij kinderen. Het is een steen die innerlijke vrede en liefde voor jezelf kan bevorderen. Rozenkwarts bewerkstelligt een transformatie door het helen van oude emotionele pijn. Verder bevordert rozenkwarts de creativiteit en de imaginatie.
IJslichtje Rozenkwarts € 17,50 

IJslichtjes Seleniet

IJSLICHTJES (SELENIET)

Seleniet (Engelensteen) is een relatief zachte steen. De kleur varieert van doorschijnend wit tot doffer wit. Symboliek : Rust, Balans, Vrede in lichaam en geest. Seleniet heeft een zeer fijne vibratie, opent het derde oog, het kruinchakra en geeft toegang tot engelenbewustzijn en hogere leiding. Maar weinig stenen geven de hogere chakra’s een zo intense energie als Seleniet. Het is een kalme steen die diepe rust geeft, dus goed bij meditatie. Een groot stuk seleniet in huis zorgt voor een vredige atmosfeer.
IJslichtje Seleniet € 17,50

Golden Guide Light

GOLDEN GUIDE LIGHT

Deze lichtjes zijn heel speciaal en met de hand gemaakt door kunstenares Silvia Bartelds. Ze gebruikt voor deze doorschijnende lichtjes de oude Iconen-techniek. Ze zijn bij ons verkrijgbaar en zelfs op bestelling mogelijk met een afbeelding naar wens. 
Golden Guide Light 69,95