COACHING VOOR VOLWASSENEN EN KINDEREN

“En de tijd brak aan dat het risico om in de knop te blijven, pijnlijker was dan het risico om tot bloei te komen…” - Anaïs Nin

Coaching volwassenen

METTA-MORFOSE COACHING (VOLWASSENEN)

“Ontdek de kracht van kwetsbaarheid en de kwetsbaarheid van kracht…” - Esther

Misschien herken je jezelf in een van de onderstaande punten:

- Je zegt ja tegen anderen. Maar daardoor nee tegen jezelf. En eigenlijk gebeurt dit veel vaker dan je wilt. Je voelt je geleefd door anderen.
- Je ervaart te veel prikkels en hebt het gevoel niet te kunnen voldoen aan de normen van onze maatschappij, de lat is telkens te hoog.
- Je gaat elke dag met tegenzin naar je werk. Maar je blijft erin hangen, omdat het je ontbreekt aan zelfvertrouwen om je huidige baan op te zeggen en om iets anders te gaan proberen.
- Je zegt altijd dat het prima met je gaat, als mensen daar naar vragen. Maar van binnen voel je voortdurend stress en onrust.
- Je bent niet tevreden met je leven zoals het nu is, maar je weet ook nog niet wat wel bij jou past. Je wilt graag meer helderheid en inzicht in jezelf.
- Je wilt graag meer op je eigen gevoel en intuïtie kunnen vertrouwen.
- Je hebt een mooi huis, een goede baan en hebt een druk sociaal leven. En toch voel je je niet gelukkig. Maar er blijft een knagend gevoel in jezelf. De vraag: is dit nu alles?

Dit zijn voorbeelden waarin wij je uitstekend kunnen steunen met onze Mettamorfose Coaching.
Metta betekent in het Pali zachte liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf en anderen. Metta in haar meest pure vorm uit zich in onvoorwaardelijke liefde en de beste intenties en wensen voor alle wezens in het universum. Morfose betekent verandering. De kern van onze coaching is het leren creëren van verandering op basis van een liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf. Daardoor zul je kwetsbaarheden, onzekerheid en angst makkelijker kunnen toelaten in je leven. Hoewel dat tegenstrijdig klinkt, zul je jezelf daardoor juist zekerder en krachtiger gaan voelen om je volle potentieel te leven. Dus uiteindelijk jezelf niet veranderen maar een verandering in JEZELF.
Met onze (intuïtieve) coaching helpen we om die dingen te creëren die bijdragen aan jouw geluk. Geluk is niet iets dat op zichzelf staat. Of iets dat je na zou moeten jagen. Wij geloven dat geluk ontstaat, als je het gevoel hebt dat je zelf je leven kunt sturen. Als je keuzes maakt die goed zijn voor jou. Maar soms weet je niet wat je moet kiezen, welke kant je uit wilt. Of heb je het gevoel dat anderen over jouw leven beslissen. In zulke situaties kan coaching waardevol zijn.
Wij lopen graag een stukje mee op jouw levenspad. Als het lopen moeizaam gaat of stagneert, dan is het goed om te onderzoeken waar dat aan ligt. Helder krijgen wat ballast voor jou is en wat jou vooruit kan helpen.
Zelf zie ik (Esther) het leven zo, je krijgt onvermijdelijk te maken met stenen op je pad. Het pad kan hobbelig worden. Je kunt alle kanten uitzwikken. Je kunt je teen stoten. Of over een steen struikelen. Maar je kunt er ook iets van leren.
Elke steen kan je helpen een les te leren. Maar als je dat niet doet, zullen de stenen kunnen uitgroeien tot rotsblokken of bergen waar je niet meer omheen kunt. Deze “lessen” keren dan terug en vormen dan een soort “rode draad” van dezelfde patronen in je leven. Waardoor het pad onnodig zwaar wordt.
In onze coaching kijken we naar jouw levenspad. We kijken naar wat jou belemmert om vrij en gelukkig te leven. En kijken naar jouw afweermechanismes die je je eigen hebt gemaakt, maar je eigenlijk helemaal niet helpen. Door inzicht hierin te krijgen kan je dan ook zien dat er vele bloemen langs je pad staan die je dan alleen nog maar hoeft te plukken...

Wat kun je verwachten van een coaching-sessie met ons:
- We stellen vooraf vast wat je wilt bereiken met onze coaching.
- We maken gebruik van o.a. Mindfulness voor een ontspannen sessie en om tot verhelderende inzichten te komen.
- Je krijgt praktische “handvatten” mee waar thuis mee geoefend kan worden, vaak met een snel resultaat als gevolg.
- We houden van luchtigheid en humor. Maar soms zijn we misschien ook een beetje streng. Want als je alleen met je armen over elkaar blijft zitten, dan kom je er natuurlijk niet. We geven je ondersteuning, maar je zult wel zelf de dingen moeten aanpakken.
- We zijn eerlijk en recht door zee. Dus ook als we twijfelen aan wat je zegt. Met als doel je bewustzijn aan te scherpen.
- Wij werken vanuit ons hart met een liefdevolle benadering. Dat je je veilig voelt bij ons is essentieel.
- We hebben een ruime levenservaring, en een goed invoelend vermogen doordat we beiden hoogsensitief (HSP) zijn en bieden een open houding naar wat er mag ontstaan. Wij laten ons dus ook een beetje verrassen. Elke sessie is daardoor uniek en geheel op jou afgestemd.
- Voor extra verdieping en veraangenaming van onze coaching kunnen we ervoor kiezen om te werken met klankschalen of onze paarden. Dit doen we natuurlijk in overleg met jou.

Wat onze coaching jou kan opleveren:
- Je voelt je beter en meer ontspannen.
- Je hebt meer rust in je hoofd.
- Je hebt meer inzicht gekregen in jezelf en weet wie je werkelijk bent.
- Je kunt makkelijker op jezelf reflecteren en betere keuzes maken.
- De wens waarmee je kwam of de oplossing voor je probleem is gerealiseerd.
- Je weet nu hoe je goed kunt omgaan met belemmerende gedachten, overtuigingen en gevoelens die je eerder in de weg zaten.
- Toekomstige uitdagingen kun je voortaan beter aangaan met hetgeen je hebt geleerd.
Er is veel ervaring met hoogsensitivitiet (HSP), Burn-out en depressieklachten, ADHD en ADD, autisme, dwangstoornissen en verslavingsproblematiek.  

vlinderles

VLINDERLES VOOR KINDEREN

Binnen ons bedrijf Himalayan Heart heb ik - Esther - mij gespecialiseerd in kindercoaching, daarin kan ik extra waarde toevoegen door mijn jarenlange ervaring in onderwijs. Waarin ik tot 2017 heb gewerkt.
Veel kinderen hebben er moeite mee zich te kunnen concentreren. Door de vele prikkels is het vaak te druk in hun hoofd en raken ze vermoeid of zelfs gefrustreerd. Kinderen zijn soms net volwassenen. Ze piekeren en maken zich gauw zorgen over van alles. Ze eisen vaak te veel van zichzelf en leggen de lat hoog, zowel op school als bij hobby’s en sporten. Het is moeilijk voor kinderen om zich staande te houden in deze veeleisende maatschappij. Kinderen staan onder druk.

Met mijn kindercoaching pak ik dit probleem graag grondig aan. Want wanneer kinderen niet op een gezonde manier met deze druk kunnen omgaan, kan dit leiden tot gedragsveranderingen. Met huilbuien, boze buien. Of misschien wordt het kind juist stil en teruggetrokken. Natuurlijk wil je dit niet. Ik bied hulp om van jouw kind weer een gelukkig en ontspannen kind te maken.

Ik help kinderen met verschillende werkvormen zoals gesprekken, rollenspel en lichaamswerk. Daarnaast gebruiken we Mindfulness-technieken speciaal voor kinderen, waarmee jouw kind zich leert ontspannen. Of verrijk ik in overleg de sessies door je kind contact te laten maken met onze paarden. De Handpan-drum wordt ook ingezet bij de Vlinderlessen. Dit is een prachtig intuïtief muziekinstrument met een enorme aantrekkingskracht op kinderen waarmee heel mooi de processen die plaatsvinden zichtbaar worden.

De kindercoaching bied ik aan op een speelse manier. Soms maken we letterlijk tekeningetjes in een speciaal “Vlinderboekje” waarin we ook samen de “handvatten” opschrijven. Door deze speelse manier zal jouw kind alle oefeningen makkelijker in zich opnemen en kunnen gebruiken in het dagelijks leven.
In mijn kindercoaching maak ik gebruik van het beeld van de drie fases in de ontwikkeling van een vlinder.

1. Bij de rups kijk ik naar belemmeringen, blokkades, angsten en onzekerheden van nu.

2. Bij de vlinder kijk ik naar alle sterke kwaliteiten die je kind al in zich heeft, maar die nog niet zichtbaar zijn, door belemmerende patronen van onzekerheid en angst. Ik werk eraan dat je kind zich vrij mag gaan voelen. Zodat sterke kwaliteiten kunnen worden bevrijd en je kind tot bloei kan komen.

3. De cocon staat symbool voor het proces hiernaar toe. Het “werk” dat ik samen met je kind doe, om het te bevrijden van ballast. Zodat het zich vrij en gelukkig zal voelen.
We zetten samen alle woorden om de rups, cocon en vlinder heen op drie losse vellen papier. Ik kijk tijdens deze vlinderlessen regelmatig naar deze drie symbolen om te zien hoe ver het kind is. Dat geeft een duidelijk beeld en houvast. De vooruitgang wordt met het inkleuren van gedeeltes van de vlinder op deze manier duidelijk zichtbaar.

Vanuit het basisonderwijs heb ik veel ervaring in het werken met hoog sensitieve kinderen en kinderen met stoornissen in het autistisch spectrum, waaronder ADHD en ADD. Al realiseer ik me dat dit slechts termen zijn. Ik wil kinderen juist liever niet in deze “hokjes” stoppen, want ieder mens is uniek.
Ik coach zorgvuldig op een vooraf vastgesteld doel. Om de beste resultaten te bereiken. Want ik wil natuurlijk graag dat jouw kind gelukkig is en zich vrij voelt om te laten zien wie hij of zij werkelijk is … 

ONZE COACHING EN HSP

Uitvallers of aangevers?

Steeds meer hooggevoelige kinderen en volwassenen komen bij ons terecht. Vaak 'vallen zij uit' op school of in hun werk. Maar is dit de juiste term? Net als ADHD of ADD. Het raakt mij keer op keer enorm, ook al toen ik nog als lerares werkte in het onderwijs. Omdat ik het veel meer zie als mensen die eerder 'aangeven' dat het systeem waar we in vast zitten in de maatschappij veel te veel vraagt van mensen. En niet alleen voor de gevoeligere mensen. Alleen houden zij het vaak wat langer vol om te blijven presteren. Mensen met HSP hebben juist zoveel andere eigenschappen en talenten die helemaal niet voorkomen in de lessen op school of getoetst worden.Terwijl het vaak mensen zijn met speciale, vaak ook creatieve vaardigheden, en bijzondere inzichten die de wereld nou juist zo'n stuk mooier maken...

 • Als je hooggevoelig bent, is het vaak moeilijker om het vol te houden omdat je anderen zo goed aanvoelt. Hierdoor ga je sneller over je grenzen, zonder dat je dat door hebt. Er zijn teveel prikkels, waardoor je je niet goed kunt concentreren en je vergelijkt jezelf met anderen omdat je ook aan de lat die er ligt, wilt kunnen voldoen. Je wilt het ook kunnen en mee kunnen doen met de groep. Je wilt er ook zo graag bij horen. Je past je dan aan en blijft maar doorzetten. Als dit te lang zo doorgaat, kun je klachten krijgen, of zelfs in een Burnout terecht komen.

  Perfectionisme hoort ook vaak in deze persoonlijkheid thuis, net als makkelijker kunnen geven dan ontvangen. Ook leren deze mensen anders. Vaak zijn het beelddenkers die informatie op een hele andere manier verwerken dan de manier waaraan we gewend zijn op school. Daarom hebben mensen met HSP vaak ook een lagere opleiding gedaan dan hun intelligentie werkelijk aan zou kunnen. Want op de toetsen en examens 'vallen zij vaak uit', ook door de druk en stress die toetsen met zich meebrengt.

  Vaak weten mensen niet hoe ze ermee om kunnen gaan of weten eigenlijk niet dat ze hooggevoelig zijn en worstelen al hun hele leven met van alles. Als het aanpassen aan de norm van de groep niet lukt, kan het zijn dat ze zich naar binnenkeren en heel erg op zichzelf zijn of zich juist flink gaan afzetten en hierdoor gedrag vertonen dat afleidt van deze gevoeligheid.

  Misschien herken je deze hobbels in je leven of bij je kind. In onze coaching krijg je veel inzichten over hoe je met deze gevoeligheid kunt omgaan. Maar vooral ook hoe het je heel veel moois in je leven kan brengen en voor anderen...

  Van 💜te welkom op onze mooie plek in de natuur en neem gerust contact met ons op.

coachen met paarden

COACHEN MET PAARDEN

Paarden zijn wie ze zijn. En laten jou zien wie JIJ bent...

In onze coaching kan contact maken met paarden heel waardevol zijn. Paarden zijn van nature bijzonder gevoelig.

Het contact met paarden zorgt er vaak voor dat je in een ander bewustzijn komt. Vanuit je hoofd, meer in je gevoel. Daardoor kom je uit je denken. Er ontstaat ruimte voor een voelend contact vanuit je hart. Want paarden oordelen niet en zijn van nature zorgzame dieren. Hun veiligheid is afhankelijk van de kudde.

Paarden zijn in staat om spanning van ons over te nemen en reageren op ons gevoel en uitstraling. Zij zijn daar uiterst sensitief in. Dat is hun natuur. Ze moeten kunnen invoelen hoe andere paarden uit de kudde zich voelen, in het belang van hun eigen veiligheid. Maar ze moeten ook voortdurend de wijde omgeving scannen. Of zich ergens een roofdier bevindt dat op jacht is. Want oorspronkelijk zijn paarden prooidieren. Dit maakt dat paarden bijzonder opmerkzaam zijn.

Wij zijn er heel goed in om spanning in onszelf op te slaan, gevoelens te onderdrukken en weg te stoppen. Ook al lijken die spanningen er dan voor ons niet meer te zijn. Paarden merken ze onmiddellijk op. Hierdoor kan een voelende en confronterende ontmoeting ontstaan. Maar zonder een veroordeling. Het gevolg is dat je je voelen en denken weer met elkaar kunt verbinden. En dat je jezelf weer één geheel kunt voelen. Zodra het paard merkt dat jij je weer “geheeld” voelt, zal het jou een bevestiging geven door bij je komen te staan. Voor de meeste mensen is dit een diepgaande en bijzondere ervaring. Natuurlijk geven we hierin een zorgvuldige begeleiding.

Tijdens coachen met paarden zetten wij onze eigen vertrouwde lieve IJslandse paarden in; Faxi, Joewie en onze Shetlander Vlinder.


TEAMCOACHING

'We build too many walls and not enough bridges' - Isaac Newton

Een hoge werkdruk en stress zijn killers voor een bedrijf. Overbelaste medewerkers zijn minder geconcentreerd en veel minder productief. Het gevolg is ook nog eens dat de creativiteit en de goede sfeer binnen een bedrijf in rap tempo wegsterven. Dus is het belangrijk daar op tijd iets aan te doen.

We zijn vertrouwd met “Teamcoaching” vanuit “De lerende organisatie” en hebben diverse trainingen en cursussen gevolgd over leiderschap, geweldloze communicatie en het gebruiken en versterken van elkaars talenten.Goed leiderschap is essentieel voor een bedrijf, of het nu een kleine organisatie is of niet, deze vaardigheid bepaalt de sfeer en samenwerking in een bedrijf. Goed leiderschap betekent niet de touwtjes strak in handen houden, maar ze te durven laten veren en verantwoordelijkheid uit handen durven geven aan de mensen in het team. Zodat er “eigenaarschap” ontstaat en mensen zichzelf verantwoordelijk gaan voelen voor het bedrijf en zich ook wezenlijk willen inzetten voor het bedrijf omdat ze zichzelf en hun taak op waarde schatten. 

 • Dit vraagt kennis over de talenten die er in het team aanwezig zijn, maar ook openheid over belemmeringen en leerpunten die mensen ervaren in hun werk of persoonlijkheid en de bereidheid hier hulp voor te durven vragen. Dit komt pas naar voren als er een veilige sfeer is met een eerlijke en open communicatie binnen een bedrijf. Pas dan zal er een fijn en open contact zijn. Als mens gezien worden is essentieel voor het welbevinden van mensen waar dan ook. En laat dat nu ons talent zijn! Wij kunnen helpen om dit in kaart te brengen voor het team. En trainen de leidinggevende (n) in vaardigheden voor open communicatie en goed leiderschap middels duidelijke inzichten en “tools” die worden ingeoefend. Zo wordt er gezorgd dat er een veilige werksfeer ontstaat waar iedereen met plezier op de juiste plek zit en er een fijne maar ook echte samenwerking kan ontstaan.

  Een Teamcoaching kan gegeven worden aan een MT of de direct leidinggevende(n), maar uiteraard ook voor (delen van ) het gehele team. We kunnen deze Teamcoaching in onze “Kota’s” op ons erf verzorgen of op een andere locatie. Er kunnen ook meerdaagse trainingen gegeven worden en indien gewenst kunnen de overnachtingen en maaltijden ook geregeld worden door ons. Een paardencoaching kan een mooie aanvulling zijn op het programma omdat paarden groepsprocessen heel goed kunnen verhelderen. In overleg is veel mogelijk. We bekijken graag je wensen.

Kota
Coachen met paarden
Vlinderles

CONTACT FORMULIER

Dank U voor uw bericht

Kijk ook voor het laatste nieuws op: