AUTHENTIEKE NEPALESE KLANKSCHALEN

Je kunt bij ons terecht voor zeldzame handgemaakte klankschalen. Ze hebben een mooie volle diepe klank, die een lange tijd aanhoudt en goed voelbaar is.

Deze klankschalen komen uit onze verzameling die het resultaat is van een jarenlange zoektocht door Nepal! We bezochten zelfs de meest afgelegen streken, die alleen te voet bereikbaar zijn.

Wij voelden dat we geen andere keuze hadden. We willen jou alleen het beste bieden. We hebben ook veel ervaringen met groothandelsklankschalen en klankschalen uit de toeristische gebieden van Nepal. Maar deze zijn duidelijk van veel minder kwaliteit. Mocht je ons bezoeken, dan kunnen wij je dat ook laten ervaren.

Alle klankschalen in onze verzameling hebben wij zelf met zorg geselecteerd in Nepal, vanaf 2003. Elke klankschaal heeft zijn eigen verhaal. Zo hebben wij bijvoorbeeld zeldzame klankschalen weten te bemachtigen uit het nauwelijks toegankelijke Mustanggebied. En speciaal ritueel vervaardigde klankschalen: de Moonbowls. Maar welke klankschaal je ook kiest. Ze zijn stuk voor stuk bijzonder. Dat hoor je. En dat voel je!

PRODUCTINFORMATIE

HOE KLANKSCHALEN WORDEN GEMAAKT
Het maken van klankschalen is een ambacht in de Himalaya dat al eeuwenlang wordt doorgegeven van generatie op generatie.
Het is niet vanzelfsprekend dat een klankschaal zuiver klinkt. Elke klankschaal moet zorgvuldig worden gehamerd om de juiste vorm en zuivere toon te krijgen. Dit is een tijdrovend proces dat vraagt om kennis en vakkundigheid.
Voordat het hameren van een klankschaal kan beginnen, worden eerst de verschillende metalen (koper, tin, ijzer, lood, goud en zilver) gesmolten in een oven. Het koper en tin vormen samen brons en zijn de hoofdbestanddelen van de klankschalen. Soms worden hele kleine percentages van de andere metalen toegevoegd. Maar dat hangt af van het soort schaal.
Het gesmolten metaal wordt vervolgens uit de oven gehaald en in een mal gegoten. Daarna worden er schijven van gesneden van verschillende diameters en diktes, klaar om verder te worden bewerkt.
De schijven worden met de hand gehamerd in ongeveer de gewenste vorm en grootte. Een stuk of vijf van deze schijven worden op elkaar gelegd en daarna in de oven verhit. Totdat ze roodgloeiend zijn. Vervolgens worden ze in een komvormige mal gelegd. En begint het vakkundige proces van hameren.
Dit hameren lukt alleen als het metaal roodgloeiend is, want als het teveel afkoelt wordt het broos. Dan kunnen er scheuren ontstaan, waardoor de schaal onbruikbaar wordt.
Nadat de schalen hun grove vorm hebben, begint het fijnere proces van afwerken. De vorm en grootte worden verder bepaald met verfijnd hamerwerk. Dus de schaal moet telkens weer tot roodgloeiend verhit worden. Om zo precies de juiste vorm en klank te krijgen.

Tot slot volgt de “finishing touch”. De schalen worden stuk voor stuk van buiten en van binnen geschuurd en gepolijst. En eventueel met beitels bewerkt voor de prachtige gravures.

DE WERKING VAN KLANKSCHALEN
Klankschalen geven een zuivere, diepe klank die lang hoorbaar is. Een mooie klank rijk aan harmonische boventonen. Daarnaast is de klanktrilling duidelijk te voelen in het lichaam.
Klankschalen staan bekend om hun helende eigenschappen. Je hoeft er niet in te geloven of er iets voor te doen. De schalen doen eenvoudig hun werk…

Elke vorm van energie bestaat uit trilling. Dus ook geluid.
Wij gaan heel makkelijk mee in de heilzame energie van deze klankschaaltrillingen doordat wij voor 70% uit water bestaan. Water is namelijk makkelijk in beweging te brengen en in staat om informatie op te slaan.
Klankschalen werken diep en krachtig. Ze kunnen niet alleen helpen bij het stimuleren van onze creativiteit, wilskracht en vertrouwen, maar ook helend werken in het loslaten van emoties, blokkades en het verwerken hiervan.
Wanneer de klanken van meerdere klankschalen op elkaar zijn afgestemd en iemand bespeelt deze klankschalen voor jou, dan ontstaat een prachtig “Klankenbad”. Je kunt je dan letterlijk onderdompelen in klanken, waarop je heerlijk kunt wegdromen!  

HET ASSORTIMENT KLANKSCHALEN

Onze klankschalen variëren in prijs, verkrijgbaar vanaf €30,-

Klankschaal

HANDGEGRAVEERDE KLANKSCHALEN

Ben je een liefhebber van bijzondere klankschalen? Gegraveerde klankschalen zijn echte kunstwerken, met prachtige sierlijke gravures van Boeddha's en Tibetaanse symbolen.

Deze gravures worden met de hand gemaakt. Daar gaat veel tijd in zitten en daardoor zijn het kostbare schalen. Maar het resultaat is een prachtige klankschaal met een mystiek uiterlijk. 

Klankschaal

RITUEEL GEWIJDE MOONBOWLS

Deze klankschalen worden op een speciale rituele manier vervaardigd. Een gewone klankschaal wordt meestal gemaakt door 3 mensen. Maar een Moonbowl wordt gemaakt door slechts 1 persoon met een compleet toegewijde aandacht.
De maker van een Moonbowl, start vooraf met een reinigingsritueel. De nagels worden geknipt en het haar wordt gewassen. Het lichaam moet schoon, rustig en ontspannen zijn. Daarna start diegene met het vervaardigen van de schaal. Maar enkel als aan de vereiste omstandigheden wordt voldaan.
Moonbowls worden namelijk alleen tijdens volle maan gemaakt. Ze worden gemaakt op een plek waar het licht van de maan de schaal volledig kan bereiken. Als het bewolkt is tijdens volle maan, wordt het vervaardigen van deze schalen gestaakt, de schaal gaat weer terug in het vuur en er wordt gewacht tot de volgende volle maan. Daarom kunnen Moonbowls slechts beperkt worden gemaakt en zijn het kostbare schalen.
Door dit bijzondere ritueel krijgen deze Moonbowls een extra zuivere energie mee die werkt op het hartgebied en daar heel goed voelbaar is. Zo kan je hart zich openen en kan je goed voelen wie je werkelijk bent…
Deze schalen bestaan uit de volgende metalen die corresponderen met onze 7 planeten:
1. Koper- Venus | 2. Tin- Jupiter | 3. Zink- Uranus | 4. IJzer- Mars | 5. Lood- Saturnus | 6. Goud- Zon | 7. Zilver- Maan.  

Klankschaal

GOLDEN MOONBOWLS

Zie beschrijving onder 'moonbowls'

Moonbowls met goud zijn de meest exclusieve klankschalen die je bij ons vindt. Naast de speciale manier waarop deze klankschalen worden gemaakt (zie: Moonbowls), zijn deze schalen extra bijzonder door de binnenkant. Die is voorzien van een prachtige gravure, en er is echt bladgoud in deze schalen verwerkt. Goud is niet alleen een kostbaar metaal. De extra waarde van het bladgoud is ook dat het kan helpen je energiecentra in balans te brengen. Het werkt voornamelijk in op ons hartcentrum, derde oog en de kruin, respectievelijk 4e, 6e en 7e chakra. Voor het voelbaar maken van meer liefde, helderder waarnemen en versterking van intuïtie.

Mensen in het oude Egypte maakten al gebruik van goud om de levenslust en vitaliteit te versterken. Goud wordt tegenwoordig ook veel gebruikt in de medische praktijk, vanwege de zuiverheid (het bevat geen gifstoffen).   

MUSTANG SCHALEN

Dat we deze klankschalen voor je hebben kunnen bemachtigen, is bijzonder. Mustang Schalen hebben hun naam niet voor niets. Wij hebben deze klankschalen gehaald uit het hoogstgelegen gebied van Nepal dat grenst aan Tibet; het Mustang gebied. Dit gebied is alleen te bereiken met een 10 daagse voettocht vanuit de bewoonde wereld. Dit gebied is heel lang ontoegankelijk gebleven en afgesloten geweest voor toerisme. Hierdoor is dit het meest authentieke deel van Nepal. De klankschalen die we hier vandaan hebben gehaald, getuigen nog van het echte oude vakmanschap dat nooit verloren is gegaan. En dat is te merken aan de volle, diep doorwerkende klanken die deze schalen voortbrengen. Door de lage ondertoon hebben ze een grondende werking en de hoge boventoon die vervolgens opkomt, opent de chakra’s. De twee tonen resoneren uiteindelijk met elkaar tot één prachtige doordringende klank.

SET MET MINI-KLANKSCHAALTJES

Tijdens de afgelopen reis naar Nepal hebben we voor het eerst sinds vele jaren mini-klankschaaltjes gekocht. Dit setje van handgehamerde schaaltjes kwam wel door onze "strenge keuring" heen omdat ze echt prachtig lang aanhouden en heel zuiver van klank zijn. Ze worden als (cadeau)set verkocht van drie, met twee mini-kloppers, drie kussentjes en een mooi, sterk doosje van handgeschept papier.
Deze klankschaaltjes hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Ook zijn ze een prachtige aanvulling op andere (grotere) klankschalen, en heel geschikt om te gebruiken bij een meditatie...
Set mini-klankschaaltjes € 89,00 

HANDGEGRAVEERDE FULL-BODY KLANKSCHALEN

Gegraveerde klankschalen hebben we in allerlei soorten en maten in huis. Zelfs tot een gewicht van 12 kilo en zo groot dat je erin kunt staan! Wanneer je dan de klankschaal aanslaat, ervaar je de klanktrilling door je hele lichaam. Daarom worden dit Fullbody-klankschalen genoemd. Deze grote schalen kunnen wij op bestelling naar jouw wens leveren. Je kunt zelf de gravures kiezen en de grootte van jouw Full-body schaal, tot een gewicht van maar liefst 12 kg!

Klankschaal

ANTIEKE SCHALEN

De echte oude klankschalen zijn zeldzaam en moeilijk te verkrijgen. Dit geldt zeker voor schalen met bijzondere vormen, zoals de Naga Pedestal, Genie, Shalow Shaman bowls en Lingam schalen. Daarom hebben we er ook niet veel van in onze verzameling. Maar als je een echte liefhebber en verzamelaar bent van klankschalen, is het de moeite waard om een kijkje bij ons te komen nemen naar deze kostbare klankschalen!

Klankschaal

THERAPIE SCHALEN 

Deze antieke schalen hebben wij in Nepal speciaal geselecteerd op hun klank en trilling. Deze schalen zijn uiterst krachtig in hun werking en zuiver van toon. Die werkt voelbaar en diep door in het hele lichaam. Hierdoor kun je met deze klankschalen doeltreffend therapeutisch werken en mensen helpen bij zowel geestelijke als fysieke klachten. Deze specifieke schalen zijn heel zeldzaam. Maar je hebt bij ons een kans om in het bezit te komen van deze antieke therapieklankschalen.

Klankschaal

THERAPIE SET

Voor therapeuten kunnen wij nu ook complete professionele Therapiesets leveren. Dit zijn sets met 7 handgemaakte, heel goed op elkaar afgestemde klankschalen. Met deze schalen kan het hele lichaam worden behandeld. Ook is er een tweede variant bij ons verkrijgbaar, de Chakra-set; deze 7 schalen corresponderen qua resonantie met de chakra’s. De sets zijn bij ons te ervaren doordat we zelf ook met beide sets in onze Klanktherapie werken.
Prijzen op aanvraag 

ACCESSOIRES

Klopper medium vilt rood | € 15,00

Deze klopper geeft een mooie, zachte aanslag.

Klopper groot vilt rood | € 17,50

Deze klopper geeft een mooie, zachte aanslag.

Aanstrijkstokken met leer luxe | € 17,50

Een houten stok geeft een scherpe begintoon; als je liever een zachtere, langdurige toon wilt, is het beter om een stok te gebruiken die met leer is bekleed.

Aanstrijkstokken met leer klein | € 5,00

Aanstrijkstokken met leer medium | € 10,00

Inmiddels zijn er meerdere kloppers en aanstrijkstokken bij ons verkrijgbaar in diverse groottes.


Kussentjes 

Kussentjes voorkomen beschadigingen en krassen aan de onderkant van je klankschaal. Het is beter om nooit een klankschaal direct op een harde ondergrond (bijvoorbeeld tegelvloer) te plaatsen. Plaats klankschalen daarom eerst op een kussentje. Je voorkomt hiermee ook krassende geluiden als je je klankschaal laat klinken.

Kussentjes zijn verkrijgbaar vanaf € 5,00


Klankschaaldozen

Deze prachtige dozen zijn gemaakt van handgeschept papier en zijn sterk door de goede kwaliteit. Ze zijn er in verschillende kleuren en afmetingen. Zo kan een klankschaal veilig vervoerd worden of op een speciale manier als cadeau gegeven worden.

Klankschaaldozen zijn verkrijgbaar vanaf € 7,00