SIERADEN EN GIFTS

We verkopen naast onze klankschalen, authentieke handgemaakte producten,

veelal uit de Himalaya. Stuk voor stuk bijzondere spullen met een eigen verhaal…


HIMALAYAN HEART CADEAUBON

Met deze bon kun je iets moois uitzoeken in ons assortiment. Of kun je genieten van een Nepalees droom-klankenbad in onze Kota... De waarde van de bon kun je zelf bepalen. De bon is tot een jaar na aankoop geldig en is niet inwisselbaar voor geld.

Tingsha's

TINGSHA’S

Tingsha’s zijn kleine Tibetaanse handcimbalen. Ze helpen ons bij bewustwordingsprocessen en duidelijk te maken welke dingen voor ons belangrijk zijn. Zodat we goede keuzes kunnen maken in deze drukke veranderlijke wereld. Ze hebben een mooie zuivere en galmende klank met een diepe werking. Tingsha’s kun je gebruiken tijdens een meditatie om de aandacht er makkelijker bij te houden. Ook worden ze gebruikt in Feng shui (het harmoniseren van woon- en werkplekken). Verder zijn ze geschikt voor het reinigen van ruimtes en lichamen en het bevorderen van genezing.

Je kunt de twee schijfjes tegen elkaar aanslaan, om een prachtig heldere hoge toon te maken, die lang blijft hangen, de atmosfeer zuivert en een buitengewoon gevoel van stilte oproept. De sprankelende toon van een Tingsha resoneert meteen in ons hart. De gietvorm kan een versiering aan de bovenkant hebben – meestal met draken, de mantra; Om Mani Padme Hum, of de acht Tibetaanse voorspoedsymbolen. Maar soms is een tingsha’s ook gewoon glad afgewerkt.

Elke tingsha wordt apart gegoten in diverse metaallegeringen. De meeste cimbalen zijn gemaakt van brons, dat voornamelijk bestaat uit koper en tin, waaraan soms kleine hoeveelheden nikkel aan worden toegevoegd. Tingsha’s van een betere kwaliteit bevatten wel zeven of meer (tot wel twaalf) metalen waardoor ze ons beïnvloeden en een krachtige harmonische klank geven als ze worden aangeslagen.

Tingsha klein € 14,50

Tingsha medium € 17,50

Tingsha groot € 24,50

Tingsha's

NEPALESE GONGS

Onze unieke, handgemaakte Gongs uit Nepal hebben een prachtige, doordringende klank en trilling die enorm lang door gaat. Met carvings erop die ware kunstwerken zijn…Ze worden gebruikt voor Soundhealing, meditatie, en diverse ceremonies wereldwijd.

Nepalese Gongs zijn verkrijgbaar vanaf € 250,00


KOSHI WINDGONG

Een windgong zorgt voor rust. Door een nauwkeurig afgestemd akkoord van klank ontstaat een spel van heldere, sprookjesachtige tonen. De boventonen gaan geleidelijk overheersen en worden zo de grondtoon, waardoor een opeenvolgende toonvolgorde ontstaat. De windgong (soms ook windorgel of wind chime genoemd) kun je uitstekend gebruiken als muzikale ondersteuning bijvoorbeeld bij een meditatie, healing of ontspannende behandeling, maar zijn ook heerlijk voor in je huis op een fijne plek.

De Koshi chimes bestaan in verschillende klankkleuren, ieder met hun eigen specifieke "timbre": Terra, Aqua, Aria & Ignis

Koshi Windgong € 42,50


Ben je benieuwd naar het geluid van de Koshi's?

Onderstaande links laten je het geluid van de Koshi’s horen.


Koshi Windgong
Tingsha's

TEMPELBELLEN

Deze prachtige Tempelbellen uit Nepal, klinken mooi in de wind en zijn een waar sieraad voor in uw huis of tuin... Ze zijn gemaakt van brons en zijn verkrijgbaar in twee kleuren en verschillende maten. De klepel is in de vorm van het Bodhiblad, dat hartvormig is. De Bodhiboom wordt gezien als de heilige boom omdat Boeddha onder deze boom later in zijn leven verlicht geraakt is. Vandaar de mooie symbolische betekenis.

Tempelbellen zijn verkrijgbaar vanaf € 15,00


Mala's

MALA’S (ROZENKWARTS, BERGKRISTAL, AMETHIST, MALACHIET EN GROENE AGAAT)

Een Mala is eigenlijk een Boeddhistisch bidsnoer met 108 kralen, maar het is nu ook helemaal in om het als ketting of armband te dragen. De mala wordt gebruikt voor het reciteren of zingen van mantra’s. Het getal 108 is een mythisch getal en wordt op diverse manieren uitgelegd. O.a. dat er 108 stappen zijn voor de ziel, dat er 108 ademteugen per dag in een meditatie nodig zijn om de verlichting te bereiken, er zijn 108 energielijnen die het hart verbinden met de chakra’s, het Sanskriet heeft 54 tekens en elk heeft een mannelijke en vrouwelijke variant.

Rozenkwarts

ROZENKWARTS

Rozenkwarts is een kwartsvariant. De kleur varieert van donker roze tot heel licht roze en is soms doorschijnend. Rozenkwarts helpt je om tot transformatie, evenwicht en creativiteit te komen.

Rozenkwarts werkt rustgevend voor lichaam en ziel en herstelt het yin-yang-evenwicht in alle chakra's, maar werkt vooral in op het hartchakra. De steen straalt een zachte liefdevolle energie uit en is daardoor ook heel geliefd bij kinderen. Het is een steen die innerlijke vrede en liefde voor jezelf kan bevorderen. Rozenkwarts kan je helpen door het helen van oude emotionele pijn. Verder bevordert rozenkwarts de creativiteit. 

Bergkristal

BERGKRISTAL

Bergkristal heeft een doorschijnende, transparante tot witte kleur en staat voor evenwicht en helderheid.

De steen heeft een sterke helende kracht en kan bijna overal voor worden gebruikt. Hij werkt in op alle chakra's, reinigt de aura en brengt weer balans in de energie in lichaam, ziel en geest. Hij ondersteunt andere stenen door hun werking te versterken, te verzachten of evenwicht te brengen. Bergkristal geeft rust en helderheid in het denken, geeft geestelijke ontspanning en opent tijdens meditaties vooral het kruinchakra om zo met je intuïtie en hogere zelf in contact te kunnen komen. Bergkristal beschermt op reis en beschermt tegen reisziekte. 

Amethist

AMETHIST

Amethist heeft een kleur die varieert van licht lila tot donkerblauw-violet. De Amethist helpt je verder op het gebied van intuïtie, meditatie en onthechting.

Amethist past bij het voorhoofd- en kruinchakra. Het is een rustgevende steen die kan helpen bij slapeloosheid, hoofdpijn en migraine. Hij kan daarnaast een positieve uitwerking hebben bij waanbeelden en alcohol- en drugsverslaving. De Amethist is een steen die helderziendheid helpt bevorderen, ook verheldert hij dromen en versterkt gevoelens van vriendschap.  

Malachiet

MALACHIET

Malachiet is donkergroen van kleur met lichtgroene belijningen. Malachiet kan jou ondersteunen bij het zoeken naar evenwicht en transformatie.

De steen werkt stimulerend op alle chakra's met de nadruk op het hart- en keelchakra. Malachiet werkt kalmerend en rustgevend op de emoties, brengt evenwicht in moeilijke situaties en helpt bij gewrichtspijn, diverse reumatische aandoeningen en stimuleert het immuunsysteem. Verder werkt de steen transformerend op de oude gedachtenpatronen, waardoor diepgewortelde emotionele blokkaden kunnen worden opgeheven en het zelfbewustzijn wordt gestimuleerd. Malachiet kan niet tegen warm water, zuren en ammoniak, dan wordt de steen dof. 

Agaat

AGAAT 

Agaat heeft diverse tinten. De kleuren van agaat kunnen verschillen van groen, paars, grijsbruin, geel, oranje, rood, bruin tot wit. Agaat is verbonden met de thema’s aarde en vruchtbaarheid.

Hij heeft een rustgevend en enerverend effect op je stemmingen. De steen geeft een algemeen gevoel van veiligheid, schoonheid, ruimte en innerlijke rust. Hij stimuleert je spirituele groei, waardoor je jezelf steeds beter kunt manifesteren. Ook om anderen mee te helpen. Door de kleuren en de vorm past deze steen bij het basischakra en werkt daardoor sterk aardend. Hij symboliseert de baarmoeder en werkt daardoor gunstig voor, tijdens en na de bevalling en bij problemen van de vrouwelijke organen, bovendien bevordert de agaat de vruchtbaarheid en het bewust worden van verborgen gevoelens, met name vanuit de periode van voor de geboorte en de jongste kindertijd..  

Klankschaal
Klankschaal

SIERADEN

In ons assortiment hebben wij prachtige pure sieraden en mala’s. Stuk voor stuk handwerk, en veel van de sieraden en mala’s zijn ons eigen ontwerp.


Je vindt bij ons o.a. :
Zilveren hangers met edelstenen, Ammonietenhangers, zilveren oorbellen met edelstenen en ringen | Kettingen van zoetwaterparels met diverse hangers (edelstenen, zilveren hangers, zilveren kokertjes voor tekstjes en ammonieten) | Diverse armbandjes


Originele Mala’s met diverse hangers (edelstenen, antieke amuletten, zilveren hangers, zilveren kokertjes voor teksten en ammonieten)   

Sieraden
Sieraden
Sieraden
Sieraden
Sieraden
Sieraden
Sieraden
Sieraden
Sieraden
Sieraden

AFSCHEIDSSIERADEN


Afscheidssieraden met een askokertje. In het kokertjes kan ook een klein briefje met een persoonlijke boodschap of mooie spreuk worden gestopt.

“Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering..” - Salvador Dali 

Afscheids-sieraden
Afscheids-sieraden
Tingsha's

DZI-BEADS

Op onze reis in Nepal zijn deze unieke Dzi-beads op ons pad gekomen...We hebben een aantal oude Dzi-beads in ons assortiment, maar ook nieuwe handgemaakte (wel volgens de oude traditie) die wat betaalbaarder zijn. Ze zijn los verkrijgbaar bij ons, maar kunnen ook aan een mala of koordje met kralen van Turquois en Koraal worden gehangen, zo worden ze meestal door de Tibetanen gedragen...

Dzi stenen komen van oorsprong uit Tibet en worden al duizenden jaren als "levende edelstenen" gezien. Ze zijn gemaakt van Agaat. Door middel van unieke oude methoden en technieken van Perzische ambachtslieden werden er lijnen en cirkels op gemaakt. Dzi kralen zijn zeldzaam en kostbaar, daarnaast worden ze ook gezien als één van de zeven schatten van het Tibetaanse boeddhisme.

Dzi edelstenen zijn al meer dan 2000 tot 3000 jaar oud en worden eerbiedig bewaard en doorgegeven aan de volgende generaties binnen Tibetaanse families. Volgens de legende is Dzi steen eigenlijk een schat van God, die is afgedaald naar de aarde en ontdekt door de Tibetanen. Vandaar dat de Tibetanen de Dzi steen nog steeds zien als "levende steen". Dzi stenen helpen volgens de Tibetanen te beschermen tegen negatieve energieën, wat een lichamelijke en geestelijke harmonie bevordert. Verondersteld wordt dat ze het lichaam in balans brengen wat zorgt voor een evenwichtig immuunsysteem. Ze bevorderen de algehele gezondheid en een gevoel van innerlijke rust.

Dzi-Beads zijn verkrijgbaar vanaf € 15,00


Tingsha's

HANGER MET TWEE SAMENGESMOLTEN AMMONIETEN 

Ammunite...

Dit prachtige unieke sieraad, ontworpen door Sébastiaan Stevens is een sieraad met een verhaal. Een waar kunstwerk, heel passend en precies kloppend, zoals de twee Ammonieten organisch met elkaar verbonden zijn, precies zoals het leven is....Een mooi geschenk voor geliefden. Wilt u meer weten over dit unieke sieraad? De hanger is van puur 92,5 zilver en is exclusief verkrijgbaar bij ons. De mala kan in diverse soorten edelstenen geleverd worden.

Prijs is op aanvraagDIVERSE GIFTS

Gifts
Gifts
Gifts

AMULETTEN

Deze prachtige antieke, en ook een aantal nieuwgemaakte, amuletten zijn ingezegend door de monniken in Shechen Monastery vlakbij de stupa van Boudhanath. Sommige kunnen als hanger gebruikt worden aan een mala of ketting. Voor een prachtige energie voor in je huis of tijdens meditatie…
Prijs op aanvraag 

Gifts

BRONZEN BOEDDHA’S 

Onze Boeddha’s zijn gegoten in brons en prachtig afgewerkt, het vakmanschap waar de metaalbewerkers uit de Kathmandu Vallei van Nepal zo bekend om zijn. Ze zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en patins. Iedere Boeddha is door ons zelf met veel zorg uitgekozen.
Prijzen zijn op aanvraag. 

Sieraden
Sieraden

BOEDDHA’S KLEIN

Deze prachtige, beschermende Boeddha’s zijn 3,5 cm hoog en heel verfijnd gemaakt. Door de grootte zijn ze gemakkelijk mee te nemen of bij je te dragen. Er zijn meerdere soorten verkrijgbaar.

Boeddha € 9,50Tingsha's
Tingsha's

GIFTBAGS

Er zijn nu handgemaakte, Nepalese cadeau-zakjes bij ons verkrijgbaar, om het geven en ontvangen van een gift nog een tikje specialer te maken...

Giftbags klein € 3,00

Giftbags groot € 4,50


GEBEDSMOLENS

In deze gebedsmolentjes zit een rolletje papier met hierop de mantra “Om mani padme hum”. Dit betekent; ik herken het juweel van de lotus van mijzelf in de ander. Deze mantra wordt vele malen gechant in Nepal door de boeddhisten. Ze lopen dan met de klok mee om de Stupa en draaien de gebedsmolen hierbij linksom. Ook hangen er grote gebedsmolens aan de Stupa die ook gedraaid worden. Zo hopen zij met hun intentie te bereiken dat de wereld liefdevoller mag worden…

Prijzen vanaf €9,50


Tingsha's
Klankschaal

TEKSTEN DALAI LAMA

Deze prachtige, tijdloze wijsheid van de Dalai Lama is op handgeschept papier gedrukt. Een puur product meegebracht uit Nepal, met inspiratie voor elke dag... De teksten kunnen als rolletje worden opgestuurd in een bijbehorende envelop. De onderwerpen zijn: Loving kindness, Friendship, The true meaning of life, Never give up, Compassion en A precious human life. Deze teksten zijn ook verkrijgbaar in een uitvoering van geweven Tibetaanse stoffen.
Teksten Dalai Lama € 12,50 

Klankschaal

VILTPRODUCTEN

In Nepal hebben we een heel lief gezin met 4 kinderen ontmoet met een heel creatieve moeder. Zij maakt de prachtigste dingen van vilt en heeft de eerste stappen nu gezet naar een eigen winkeltje. Het contact was zo mooi, dat we haar prachtige vilten creaties hebben meegebracht naar Nederland. Ook heel leuk als (kraam)cadeau! We hebben o.a ; kleine slofjes, hangers met bloemen, vogeltjes of olifantjes met een bel, kleine tasje met rits, onderzetters met balletjes, elastiekjes en haarclipjes en hopelijk volgt snel de volgende bestelling, zodat we dit gezin verder kunnen ondersteunen...
Prijzen vanaf €1,00 

Tingsha's

MEDITATIEKUSSENS 

Deze speciale meditatie/ yogakussens hebben we naar eigen ontwerp (en Fairtrade!) in Nepal laten maken van mooie kwaliteit katoen, met een rits en losse binnenzak gevuld met boekweitdoppen. Zo kan er extra genoten worden van heerlijke ontspannen meditaties of yogamomenten...

Alle symbolen op de kussens hebben een speciale betekenis; een ammoniet, de oneindige knoop en de lotus.

Meditatiekussen € 32,50NOTITIEBOEK

Dit speciale notitieboek, gemaakt van met de hand geborduurde Tibetaanse stof en handgeschept papier is een heel bijzonder ontwerp geworden...Onze zoon Marijn heeft namelijk bedacht om er een notitieboek van te maken toen hij deze prachtige stof met deze mooie symbolen zag. De eigenaar van de stof vond het zo'n mooi idee, dat hij dit voor ons in elkaar is gaan zetten. Er zitten 20 vellen papier in, afkomstig van de papierfabriek vlak achter de Stupa van Boudhanath, dus 40 bladzijdes. Het papier is verwisselbaar, en de afmetingen van het boek zijn 22 cm x 22 cm. Prachtig voor inspirerende teksten en andere persoonlijke schrijfsels…

Notitieboek € 17,50

Gifts
Gifts
Wierookhouder

WIEROOKHOUDERS LOTUS

Dit zijn mooie wierookhouders voor wierook in kegeltjes-vorm. Deze houders hebben aan de bovenkant een Lotusvorm die je open- en dicht kunt draaien. Je kunt er een wierookkegeltje of een kaarsje in plaatsen. Wij verkopen natuurlijke wierook met medicinale kruiden uit de Himalaya zonder chemische middelen. Deze wierook is puur en gemaakt volgens een oude traditie in een klooster. De rook ervan is gezondheidsneutraal voor je fysiek. De Lotus staat symbool voor zuiverheid, puurheid, schoonheid en innerlijke groei. Deze symbolische betekenis is de ‘groei naar verlichting’ en zal vooral voortkomen uit het groeiproces van de bloem. De lotusbloem nestelt zich in de modder onder water en groeit dan heel krachtig naar het licht toe, waarna wij een prachtige bloem kunnen waarnemen op het water.
Wierookhouder lotus groot € 30,00
Wierookhouder lotus klein € 22,50 


Wierook

WIEROOKHOUDERS 

We verkopen diverse wierookhouders, Van eenvoudig van hout tot deze prachtige houders uit het Mustanggebied, ingelegd met Turquoise.

Wierookhouder Turquoise € 54,00
Wierookhouder bol € 25,00
Wierookhouder hout € 3,50  

Klankschaal

WIEROOK HIMALAYAN ARTS EN KESANG

100% Natuurlijke wierook met medicinale kruiden, in kegeltjesvorm. Dit is gezonde wierook zonder chemicaliën. Volgens een oude traditie gemaakt in een klooster. De Kesang wierook is verpakt in een doosje gemaakt van handgeschept papier.
Himalayan Arts wierook € 5,50
Kesang wierook € 6,50 (4 varianten) 

Klankschaal

WIEROOK EN EDELSTEENTJES

Wij verkopen wierookstokjes van Himalayan Arts. Deze wierook is 100% natuurlijke, medicinale wierook gemaakt van kruiden, en hierdoor niet schadelijk voor de gezondheid. Volgens een oude traditie vervaardigd in een klooster. Ook zijn er zakjes met kleine edelsteentjes (Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts) te koop bij de potten zodat de wierook goed kan blijven staan.


Himalayan Arts Wierook € 8,50 | stokjes
Zakjes Edelsteentjes € 6,50 

Wierook

WIEROOK DIVERS

In ons assortiment hebben wij ook wierook die meer geur afgeeft zonder overheersend te zijn in een ruimte. De medicinale wierook stokjes van Mrs.dr. Dhadon Jamling hebben wij in twee varianten. Ook verkopen wij de heerlijke handgemaakte Rope incense van Lumbini Incense. De handgemaakte stokjes in diverse geuren zijn niet medicinaal maar wel 100% natuurlijk. Ze zijn gedecoreerd met een Nepalese gedroogde bloem op de verpakking van handgeschept papier. O.a. Golden Nagchampa Roos, Lavendel Ylang Ylang, Lavendel, Eucalyptus, Buddha Devotion, Lemon Grass, enz.
Wierookstokjes Mrs. Dhadon Jamling € 6,50
Rope incense € 6,00
Wierookstokjes geur € 3,50 

Gifts

SLINGER VAN BODHIBLADEREN

Deze verfijnde slinger is 2 meter lang en heeft telkens twee aan elkaar bevestigde Bodhi-blaadjes. Een prachtig geschenk, met afgewisseld wit- en goud geverfde hartvormige bladeren van de heilige boom waar de Boeddha de verlichting onder bereikte. Voor een prachtige sfeer in huis op een mooi plekje…
Slinger Bodhiblad € 12,50 

palo santo

PALO SANTO - HEILIG HOUT

Palo Santo (Heilig Hout) gebruik je net als wierook. Dit 100% zuivere hout heeft een heerlijke en zoete geur als het wordt aangestoken. Palo Santo wordt in Zuid-Amerika gebruikt bij rituelen en om negatieve energie te verwijderen, maar ook gewoon omdat het heerlijk ruikt. Er worden alleen takken gebruikt die op natuurlijke wijze van de bomen vallen. Het hout rijpt vervolgens 4-10 jaar voordat de magische geur vrijkomt en is Fair Trade.
Palo santo in cadeauzakje € 6,00 

prayerflags

PRAYERFLAGS

Deze (grote)Originele Prayerflags uit Nepal hebben prachtige afbeeldingen met Mantra’s erop die door de wind worden meegenomen…De afmeting is 3 meter en de vlaggetjes zijn 28 x 32 cm. Heel fijn bij je huis of in de tuin. Ze zijn van goede kwaliteit katoen. Inmiddels hebben we meerdere soorten Prayerflags in ons assortiment in diverse maten.
Prayerflags groot € 17,50 

boeddha's

NEPALESE PAARDENHANGERS

Deze unieke hangers zijn gemaakt van brons en worden in de Kathmandu Vallei vervaardigd. Deze streek is bekend vanwege de befaamde metaalbewerkers. Zo hangt een geliefd kledingstuk wel heel mooi in je huis…

Prijzen vanaf € 15,00 

BRONZEN OFFERSCHAAL

Deze prachtig bewerkte schalen worden in de Himalaya gebruikt tijdens rituelen, onder andere bij bruiloften. Je ziet ze vaak voor de mooi gekleurde deuren staan, gevuld met water en bloemen erin, als warm welkom…
Offerschaal € 139,00 

BOTERLAMPJES EN KLEINE OFFERSCHAALTJES

Deze boterlampjes en offerschaaltjes staan in Nepal op het altaar met Yakboterlichtjes erin. Bij ons kunnen ze gebruikt worden met een waxinelichtje erin voor speciale momenten en voor een mooie sfeer…
Kleine offerschaaltjes vanaf € 7,50
Boterlampjes op voetje vanaf € 19,50 

ZAKJES VAN TIBETAANSE STOFFEN

Deze mooi gedecoreerde zakjes worden door de monniken en nonnen gebruikt om de mantraboeken in op te bergen. Een prachtig geschenk voor een boekenliefhebber of voor schrijfsels….
Zakje voor boek € 9.50 

DICHTBUNDELS 

Deze dichtbundels zijn gemaakt door levenskunstenares Silvia Bartelds. Ze bevatten uit het hart geschreven gedichten die je diep aanraken en zijn geïllustreerd met haar unieke kunstwerken .
Dichtbundel “Parelmoeder” € 15,00
Dichtbundel ”Dichter bij de bron” € 15,00 

CD's

CD'S 

Op alle door ons geselecteerde Cd’s staan mooie, voor het Westen toegankelijke mantra’s. Dit zijn klanken van kracht. In het Sanskriet wordt “Man” vertaald met gedachten en “Tra” met bescherming. De oorspronkelijke betekenis van Mantra is dan ook; dat wat onze geest beschermt. Mantra’s helpen ons met name om onze gedachtestroom tot rust te brengen. En ons hart te openen. Door Mantra’s te zingen, zuiveren we niet alleen onze geest, maar ook onze chakra’s.
CD € 12,50


Boekenleggers

BOEKENLEGGERS VEER MET “GOUDEN DRIEHOEK”

Deze sierlijke boekenlegger staat prachtig in een boek. Aan de buitenkant van het boek hangen drie edelsteentjes; Bergkristal, Rozenkwarts en Amethist. Zij vormen samen “De gouden driehoek”. Zij versterken in combinatie met elkaar; positieve energie, balans, liefde en ontspanning.
Boekenlegger € 7,50  

Himalayan Heart Cards

HIMALAYAN HEART- CARDS

Dit zijn kaartjes met een mooie spreuk erop met een bijpassend bedeltje, zodat de intentie blijft...Fijn om bij een bijzondere gebeurtenis cadeau te geven.
Himalayan Heart-card € 3,50 

AMMONIETEN

Ammonieten behoren met hun opgerolde schelp tot de fraaiste fossielen. Het zijn de resten van een uitgestorven groep inktvissen. De moderne vormen van deze dieren hebben hun schelp binnenin, maar de ammonieten hadden hun schelp buiten het lichaam, net als de slakken van nu. De laatste ammonieten stierven zo’n 60 miljoen jaar geleden uit. Alleen hun harde fossielen schelpen kennen we nog. Ammonieten leefden 500 miljoen jaar geleden in de wereldzeeën en worden nu in woestijnen en gebergten over heel de wereld gevonden. Veel Ammonieten komen uit Marokko, en ook in de Himalaya zijn pikzwarte ammonieten gevonden. Wat eens de zeebodem was, zijn nu de hoogste bergen ter wereld…
Spirituele betekenis en werking: Ammoniet staat symbool voor tijdloze verbondenheid, het symbool voor elke sterke liefde- en vertrouwensvolle relatievorm.

Deze boodschap wordt zichtbaar bij het doorslijpen van dit fossiel… Ook staat het symbool voor de volledige cirkel en brengt je naar je kern. Ammoniet is een zeer aardende en krachtige genezer. Het bevat de wijsheid uit vervlogen tijden en werd lang geleden op het voorhoofd gedragen om het bewustzijn te activeren. Dit fossiel brengt de drager in zijn spirituele wezen tot voltooiing, is een krachtige karmische reiniger en ondersteunt bij incarnatie.
Ammoniet activeert persoonlijke kracht en overlevingsinstinct en zet negatieve energie om in een zacht vloeiende positieve spiraal. De steen helpt depressies te keren, stimuleert de stofwisseling en is goed bij osteomyelitis, botontsteking en oorsuizingen. 

Ammonieten
Ammonieten
Ammonieten

EDELSTENEN

Edelstenen en kristallen zijn niet alleen prachtig om te zien maar zijn ook heel bijzonder en hebben ieder hun eigen werking. Wij verkopen diverse edelstenen, zowel in hart- of engelvorm, maar ook ruwe edelstenen, geodes en trommelstenen. Er zijn verschillende afmetingen en kwaliteiten. Voor ieder wat wils.

Edelstenen
Edelstenen
Sieraden
Sieraden

CALCIETBOL

CALCIETBOL FOSFORESCENTIE

Wil je ook het gevoel van de maan in je huis hebben? Dan is dit een mooie gelegenheid. Dit is namelijk een zeer bijzondere Calciet bol. Fosforescentie betekent een uitzending van licht gedurende enige tijd na beëindiging van de stralingsbron. 

Deze bol kleurt dan prachtig groen en dit blijft lang zo. Deze bol komt uit Mexico, is van hele goede kwaliteit en zeer zeldzaam.
Prijs op aanvraag. 

Himalaya Zout

HIMALAYAZOUT SCRUBBLOK

Himalayazout wordt al eeuwen lang gebruikt en is 100% natuurlijk. Het werkt vitaliserend en het voelt heerlijk aan als de huid hiermee wordt gescrubd. Mensen met psoriasis hebben positieve ervaringen met Himalayazout en het helpt cellulitis tegen te gaan.

Himalayazout is een bijzondere soort Haliet. Het is licht roze tot donker roze en soms zelfs rood van kleur. Dit is ongeveer 500 miljoen jaar geleden ontstaan, en is het oudste zout ter wereld. Himalayazout wordt in het Himalayagebergte gevonden. Na winning wordt het gewassen in water waarin steenzout is opgelost. Daardoor blijven alle mineralen en sporenelementen behouden. Van alle soorten zout is Himalayazout het meest zuiver en bevat het de meeste mineralen.
Himalayazout heeft een zuiverende, beschermende werking. Het helpt ongewenste gewoonten en vastgeroeste patronen te doorbreken. Blokkades kunnen letterlijk ‘oplossen’ dankzij meditatie met een brok Haliet of een positieve gedachte (affirmatie) op een papiertje onder een brok Haliet

Scrubblok hartvorm € 5,50  

Harten edelsteen

HARTEN (VAN DIVERSE EDELSTENEN)
“Een hart dat geeft, ontvangt..” – Tao te Ching

1-Rozenkwarts is een kwartsvariant. De kleur varieert van donker roze tot heel licht roze en is soms doorschijnend. Symboliek : Transformatie, evenwicht en creativiteit.

Rozenkwarts werkt voor lichaam en ziel rustgevend en herstelt het yin-yang-evenwicht in alle chakra's, maar werkt vooral op het hartchakra. De steen straalt een zachte liefdevolle energie uit en is daardoor ook heel geliefd bij kinderen. Het is een steen die innerlijke vrede en liefde voor jezelf kan bevorderen. Rozenkwarts bewerkstelligt een transformatie door het helen van oude emotionele pijn. Verder bevordert rozenkwarts de creativiteit en de imaginatie.

2-Bergkristal heeft een doorschijnende, transparante tot witte kleur. Symboliek: Evenwicht en helderheid.
De steen heeft een sterk helende kracht op velerlei gebied. Hij werkt op alle chakra's, reinigt de aura en brengt de energie in lichaam, ziel en geest weer in balans. Hij ondersteunt andere stenen door hun werking te versterken, te verzachten of evenwicht te brengen. Bergkristal geeft rust en helderheid in het denken, geeft geestelijke ontspanning en opent tijdens meditaties met name de kruinchakra om zo met je intuïtie en hogere zelf in contact te kunnen komen. Bergkristal beschermt op reis en beschermt tegen reisziekte. 

3-Amethist heeft een kleur die varieert van licht lila tot donkerblauw-violet. Symboliek : Intuïtie, meditatie en onthechting.

Amethist past bij het voorhoofd- en kruinchakra. Het is een rustgevende steen die kan helpen bij slapeloosheid, hoofdpijn en migraine. Deze steen kan een positieve uitwerking hebben bij waanbeelden en alcohol- en drugsverslaving. De Amethist is een steen die intuïtie, helderziendheid en meditatie helpt bevorderen, ook geeft hij heldere dromen en versterkt gevoelens van vriendschap.  

4-Labradoriet is een doorzichtige steen die voorkomt n de kleuren wit, geel en grijs met oplichtende kleuren als blauw-paars koper, rood-goud. Symboliek : Bescherming en inzicht.

Labradoriet is niet specifiek met een bepaalde chakra verbonden. Wel heeft Labradoriet een sterk afsluitend en beschermend effect tegen negatieve invloeden en zorgt er ook voor dat je eigen energie behouden blijft. Het is een rustgevende steen die emotionele uitbarstingen tempert. Hij dringt diep door in de ziel, heft psychische blokkades op en bevordert de innerlijke wijsheid en intuïtie, zodat er meer inzicht ontstaat omtrent de eigen spirituele ontwikkeling. 

IJslichtje

IJSLICHTJES (HIMALAYAZOUT)

Deze lichtjes brengen een mooie, warme sfeer in je huis en geven de energie af van het kristal waarvan het is gemaakt. Het is een natuurlijk en eerlijk geschenk voor geliefden.
Himalayazout heeft een zuiverende, beschermende werking. Het helpt ongewenste gewoonten en vastgeroeste patronen te doorbreken. Blokkades kunnen letterlijk ‘oplossen’ dankzij meditatie met een brok Haliet of een positieve gedachte (affirmatie) op een papiertje onder een brok Haliet.
Hoort bij het hartchakra. Door de warmte van het kaarsje produceren de zoutkristallen negatief geladen ionen. Hierdoor compenseert het de positief geladen ionen, die ontstaan door elektrische apparaten, mobiele telefoons, sigarettenrook of beeldschermen.
IJslichtje Himalayazout € 9,50  

IJslichtje

IJSLICHTJES (ROZENKWARTS)

Rozenkwarts is een kwartsvariant. De kleur varieert van donker roze tot heel licht roze en is soms doorschijnend. Symboliek : Transformatie, evenwicht en creativiteit.
Rozenkwarts werkt voor lichaam en ziel rustgevend en herstelt het yin-yang-evenwicht in alle chakra's, maar werkt vooral op het hartchakra. De steen straalt een zachte liefdevolle energie uit en is daardoor ook heel geliefd bij kinderen. Het is een steen die innerlijke vrede en liefde voor jezelf kan bevorderen. Rozenkwarts bewerkstelligt een transformatie door het helen van oude emotionele pijn. Verder bevordert rozenkwarts de creativiteit en de imaginatie.
IJslichtje Rozenkwarts € 17,50  

IJslichtjes Seleniet

IJSLICHTJES (SELENIET)

Seleniet (Engelensteen) is een relatief zachte steen. De kleur varieert van doorschijnend wit tot doffer wit. Symboliek: Rust, Balans, Vrede in lichaam en geest. Seleniet heeft een zeer fijne vibratie, opent het derde oog, het kruinchakra en geeft toegang tot engelenbewustzijn en hogere leiding. Maar weinig stenen geven de hogere chakra’s een zo intense energie als Seleniet. Het is een kalme steen die diepe rust geeft, dus goed bij meditatie. Een groot stuk seleniet in huis zorgt voor een vredige atmosfeer.
IJslichtje Seleniet € 17,50 

Golden Guide Light

GOLDEN GUIDE LIGHT

Deze lichtjes zijn heel speciaal en met de hand gemaakt door kunstenares Silvia Bartelds. Ze gebruikt voor deze doorschijnende lichtjes de oude Iconen-techniek. Ze zijn bij ons verkrijgbaar en zelfs op bestelling mogelijk met een afbeelding naar wens.
Golden Guide Light 69,95