WORKSHOPS

keuze klankschaal

ONTDEK JOUW KLANKSCHAAL-MATCH!

Individueel of in een groep

Tijdens deze workshop ga je op ontdekkingsreis door de wondere wereld van onze klankschalen. Deze schalen hebben we met zorg uitgezocht in heel Nepal, daardoor hebben ze stuk voor stuk een zuiver betoverend geluid.
Bijzonder magisch zijn onze ‘Moonbowls’. Deze klankschalen zijn tijdens een gewijd ritueel bij volle maan door één enkele man vervaardigd. Wat dat doet met de klank? Dat zou je moeten ervaren! Je bent welkom voor een belevenis met klanken van deze Moonbowls. Naast het proeven van de bijzondere klanken, kun je ook genieten van een geurig kopje kruidenthee en ondertussen luisteren naar inspirerende klankschaalverhalen.
We geven een uitleg en presentatie van de verschillende klankschalen en daarna kun je zelf gaan uitproberen en ervaren welke schaal bij jou past!

We verzorgen deze workshop, zodat je kennis kunt maken met onze klankschalen. Je kunt zelf aan de slag met deze schalen en het geluid en de trillingen ervan ervaren. Je leert over de werking van klankschalen en hoe je ze kunt gebruiken.
We geven deze workshop in onze “Kota” of op een andere locatie. In overleg zijn er veel mogelijkheden. We bekijken graag samen met jou je wensen.  

Klankenbad

NEPALEES DROOMKLANKENBAD

Individueel of in een groep

Een klankenbad werkt diep ontspannend.
Stel je voor. Je zit of ligt lekker en de ruimte staat vol met klankschalen. Dromerige klanken omringen je. Terwijl je de klanktrillingen zachtjes door je heen voelt gaan. De klanken nemen je mee naar binnen, op reis. Naar het verre Nepal…
Klankschalen kun je niet ervaren door alleen maar naar een Youtube-filmpje te kijken. We gunnen je graag de echte belevenis. Daarom organiseren we klankenbaden, zodat je het mooie geluid èn de trillingen van de klankschalen kunt ervaren.
Een klankenbad kan jou het volgende opleveren:
- Emotionele rust en ontspanning.
- Pijnvermindering bij allerlei klachten.
- Je energie neemt toe.
- Je zelfhelend vermogen neemt toe.
- Je kunt beter afstand nemen van stressvolle situaties.
- Je intuïtie en creativiteit worden bevorderd.

Je kunt een klankenbad beleven in onze “Kota” of op een andere locatie.
Deze workshop is ook geweldig als team-uitje binnen een bedrijf of organisatie. Voor mensen die nog geen ervaring hebben met klankschalen is het mogelijk om te starten met uitleg over de klankschalen en hun werking. We bekijken graag je wensen en hoe we ons aanbod op jouw wensen kunnen afstemmen. 

brug nepal

CURSUS WERKEN MET KLANKSCHALEN

Gebaseerd op een oorspronkelijke Nepalese visie.
Verkrampingen loslaten. Hoofd- of Rugpijn laten verdwijnen. Eindelijk weer goed slapen. Het is allemaal mogelijk. Ontdek de wonderlijke werking van klankschalen!
Tijdens onze bijzondere cursus leer je alles over de helende werking van de klankschalen. Als westerlingen zijn we er heel goed in om ons blind te staren op kennis en techniek. Maar kennis en techniek is niet alles. Door te werken vanuit een oorspronkelijk Nepalese visie, leren we je om nog diepgaander te werken met de klankschalen.
Niet alleen de theoretische kennis, maar ook de werkwijzen worden uitgelegd en samen geoefend. Na afloop van deze cursus ben je in staat de klankschalen bewust en verantwoord in te zetten voor verschillende doeleinden. Zoals ontspanning, therapie, meditatie, yoga en klankmassage.
Nepal is de bakermat van de “Singing Bowls”. Wij hebben in dit land diverse cursussen gevolgd om met de klankschalen te leren werken. We zijn in de leer geweest bij o.a. Santa Radna Shakya. Zijn familie werkt al generaties lang met klankschalen. Zijn vader was musicus met traditionele instrumenten en kon metaal bewerken en ook zelf klankschalen vervaardigen. Zijn grootvader was sjamaan en wist veel van natuurlijke geneeswijzen en heeft dit overgedragen aan Santa. Santa is een zeer inspirerend mens en we zijn dankbaar zoveel met hem te hebben kunnen delen. Alle oorspronkelijke kennis die we in Nepal hebben opgedaan dragen we met liefde graag op jou over.
Het gebruik van klankschalen is makkelijk in te passen in je eigen werkgebied. De cursus kan daardoor ook op maat worden gemaakt en is waardevol voor therapeuten, yogadocenten of mensen met al enige ervaring met klankschalen.
Wil je op een bijzondere manier leren werken met klankschalen? De cursus kan individueel worden gedaan of in een groep. Deze cursus geven wij in onze “Kota” of in overleg op een andere locatie. We bekijken graag jouw wensen en de mogelijkheden. 

Balans voor mens en dier

KLANKSCHAALTHERAPIE/KLANKMASSAGE

Individueel
Heb je last van stress of klachten die daarmee samenhangen? En wil je daar iets aan doen?
We helpen je graag jouw balans en energie weer terug te vinden. Met onze individuele behandelingen met therapieschalen, die een weldadig effect hebben op je gezondheid.
De klanken, die heel goed zijn afgestemd op elkaar, werken kalmerend op het zenuwstelsel en helpen om fysieke ontspanning te creëren in het lichaam. Waardoor je weer beter je gezondheidsevenwicht kunt vinden. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt door de klanken gestimuleerd en weer geactiveerd. Klachten kunnen daardoor verminderen of zelfs verdwijnen. Klankschaaltherapie kan goede resultaten geven bij o.a. burn-out, depressie, chronische vermoeidheid en tal van lichamelijke klachten als rugklachten, hoofdpijn en pijnlijke spieren en gewrichten. Deze behandeling is zelfs ook geschikt voor doven en slechthorenden door de krachtige trillingen die tot diep in het lichaam doordringen en hierdoor heel goed voelbaar zijn.

We bekijken altijd in overleg hoe we de klankschalen het beste kunnen inzetten binnen een behandeling.
Tijdens een klankschaalmassage lig je heerlijk op een zachte massagetafel in onze grote Kota en worden de klankschalen op het lichaam geplaatst en behoedzaam aangeslagen. De klanktrillingen werken op deze manier extra diep door in alle lichaamscellen.
Om de energie in je lichaam optimaal te kunnen laten doorstromen, werken we met onze (Antieke) Therapieschalen, de Chakra-klankschalenset en als dat nodig is met “Full-body-schalen”. Dit zijn zulke grote klankschalen dat je er zelfs in kunt gaan staan. Ze hebben een krachtige grondende werking.
Tijdens een klankmassage kun je gewoon je kleding aanhouden. Na afloop van de behandeling kun je eventuele ervaringen nabespreken en kun je rustig even bijkomen met een kop kruidenthee.  

brug nepal

TEAMBUILDING

Een hoge werkdruk en stress zijn killers voor een bedrijf. Overbelaste medewerkers zijn minder geconcentreerd en veel minder productief. Het gevolg is ook nog eens dat de creativiteit en de goede sfeer binnen een bedrijf in rap tempo wegsterven. Dus is het belangrijk daar op tijd iets aan te doen.
Wij bieden daarom een speciale workshop die erop is gericht om de balans weer te herstellen in het samenwerken van een groep mensen, binnen een bedrijf of organisatie.
Contact maken vanuit je hart, de tijd nemen voor elkaar vanuit plezier en ontspanning. Dat zijn de essentiële elementen die wij een groep uitstekend kunnen aanbieden. Van daaruit is het makkelijker om op jezelf te reflecteren en kan er gezamenlijk beter worden gekeken naar het oplossen van problemen op de werkvloer.
In dit programma van teambuilding gebruiken we klankschalen. Ieder kan de weldadige werking van een klankenbad ervaren. Daarna geven we uitleg over klankschalen en kan het team vanuit een ontspannen sfeer zelf aan de slag. Niet alleen om de klankschalen te laten klinken. Maar zeker ook om “een goede slag te slaan” als het gaat om teambuilding en bruggen slaan!

We zijn vertrouwd met “Teamcoaching” vanuit “De lerende organisatie”.
We verzorgen deze workshop in onze “Kota” of op een andere locatie. Wij kunnen indien gewenst de lunch verzorgen. Een paardencoaching kan ook toegevoegd worden aan het programma, samen met onze paarden kunnen groepsprocessen heel goed verhelderd worden. In overleg is veel mogelijk. We bekijken graag je wensen.   

Balans voor mens en dier

MINDFULNESS EN MEDITATIE

“Terwijl je loopt, eet en reist, wees waar je bent. Anders zul je het merendeel van je leven missen…” – De Boeddha

Drukte en stress in je leven. Een oppervlakkige en te snelle ademhaling. Herken je dat? Deze aandachtstraining Mindfulness helpt jou eenvoudig de ontspanning te vinden die je nodig hebt! Je leert via diverse ademhalingstechnieken en meditatie dichter bij je gevoel te komen, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je aanvaardt de situatie zoals die is en creëert op deze manier ruimte om problemen van een andere kant te bekijken. Door dit proces te trainen, leef je intenser, meer vanuit het NU en kun je tegelijkertijd makkelijker ontspannen.
Mindfulness, de verschillende ademhalingstechnieken en meditatie bieden je veel praktisch toepassingen die jou kunnen helpen in je dagelijkse leven. Tijdens deze training krijg je hierover uitleg en kun je ermee oefenen. De ervaring toont aan dat je snel resultaat kunt boeken, waardoor je de drukte van het dagelijks leven als minder zwaar ervaart.

We oefenen met verschillende vormen van meditatie en ademhalingstechnieken waarmee je je geest tot rust kunt brengen. Meditatie is een vorm van geconcentreerde ontspanning. Het is de bedoeling dat de gedachtenstroom geen aandacht krijgt en op den duur zelfs tot stilstand kan worden gebracht.
Deze technieken beoefenen we zelf al jaren in diverse Tibetaanse kloosters in Nepal, rondom Boudha. We volgen o.a. lessen van Lama Jigme Lodoe van Schechen Monastry, vlakbij de grote stupa van Bouddha in Kathmandu.

Mindfulness en meditatie zetten we in binnen onze coaching, maar workshops hierover kunnen we ook aanbieden. Bij ons in de Kota of op een andere locatie. We bekijken graag hoe we onze mogelijkheden kunnen afstemmen op je wensen.  

Klankschaal
Klankschaal
Klankschaal

CONTACT FORMULIER

Dank U voor uw bericht

Kijk ook voor het laatste nieuws op: